Pentru că nu mai au bani, vrâncenii îşi cumpără maşini second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 7.500 de autoturisme înmatriculate în acest an, 5.000 sunt cumpărate la mâna a doua din Bulgaria, Germania şi Olanda. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, vrâncenii achiziţionaseră doar 2.500 de autoturisme la mâna a doua.

Este clar că şi vrâncenii sunt afectaţi de criză şi nu-şi mai permit să-şi cumpere o maşină nouă. Reprezentanţii celor mai cunoscute mărci auto recunosc că sunt tot mai rare ocaziile în care un client le cere o maşină nouă. Majoritatea cer din start maşini la mâna a doua, fără să se mai intereseze de oferta de autoturisme noi.


„Am dat în această săptămână aproape zece maşini din toate mărcile pe care le avem aici. Sunt la jumătate de preţ şi se caută. Un autoturism nou costă de la 7.000 de euro în sus şi nu multă lume din Vrancea îşi mai permite să cumpere o maşină în ţiplă. Asta este realitatea", spune Cristian Mocanu, dealer la o firmă auto.


Maşini cu 1.000 de euro

Cele mai căutate mărci de maşini sunt cele din Germania. „Opel, Audi şi Volkswagen se vând cel mai bine. Sunt maşini aduse direct din Germania şi sunt ca noi. Cei de acolo rulează pe drumuri fără gropi şi nu trebuie schimbat nimic la ele", adaugă Cristian Mocanu.
Majoritatea reprezentanţilor vin cu oferte chiar şi pentru autoturismele second-hand. Cea mai ieftină maşină o găseşti la 1.000 de euro, iar cea mai scumpă ajunge la 15.000 euro.


"Ofertele sunt foarte bune pentru maşinile la mâna a doua. E criză şi mai mult se fac schimburi care mai de are mai sofisticate. Se pot cumpăra maşini de lux la preţuri de până în 20.000 de euro şi cu kilometri foarte puţini la bord. Proprietarii nu mai au bani să susţină leasing-ul şi au pierdut maşina", conchide dealerul Cristian Mocanu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite