Pensiunile din Vrancea au fost închiriate la refuz de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunile din Lepşa sunt rezervate în proporţie de 90%
Pensiunile din Lepşa sunt rezervate în proporţie de 90%

Patronii de pensiuni din munţii Vrancei şi-au făcut planul pentru sărbătorile de iarnă, ei reuşind să rezerve toate locurile. Rezervările pentru noaptea de Revelion au fost făcute încă de la mijlocul verii. La Lepşa, satul cu două vile pe cap de locuitor, mai sunt locuri doar pentru Crăciun.

Indiferent de numărul de margarete pe care îl poartă, pensiunile din Lepşa au fost „adjudecate" de turişti încă din luna august. Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, rezervările se fac ca la nuntă, cu cel puţin jumătate de an înainte.

Cu criză, fără criză, aproape toate locurile de cazare pentru noaptea de Revelion au fost rezervate în Lepşa. Cele mai multe oferte prevăd închirierea vilelor de către grupuri de turişti, şi nu locuri de cazare individuale, întrucât pensiunea rămâne pe mâna turiştilor.

„Avem tot rezervat de Revelion. Avem 20 de locuri de cazare pe care le-am dat la un preţ de 20 de milioane pe noapte. De regulă cei care au venit au fost mult mai mulţi. În jur de 30 - 40 de persoane. Ei decid cum dorm şi câţi stau în pensiune. Au toate condiţiile şi dacă vor să le gătim şi să îi servim noi facem şi asta, dacă nu, au bucătăria complet utilată la dispoziţie", ne-a declarat Cornelia Andrişoi, proprietara vilei de patru stele „Bârlogul urşilor".

De Crăciun, preţuri mai mici

Tarifele percepute de proprietarii de pensiuni pentru serile de Crăciun sunt ceva mai mici decât cele practicate pentru seara de Revelion. Acestea ajung în jurul sumei de 1.000 de lei pe noapte pentru închirierea unei vile cu 20 de locuri de cazare.

image

„Noi avem tot rezervat pentru Revelion, dar pentru Crăciun avem liber pentru toate cele trei seri. Noi pregătim şi masa pentru turişti. Au aici în zonă şi săli de biliard sau bowling. Îi aşteptăm pe turişti să ne spună ce meniuri să le pregătim de Crăciun", ne-a spus şi Marta Papo, una dintre recepţionerele de la Vila „Lepşa".

Sanie trasă de cai şi wireless

În pensiunile din Lepşa sunt disponibile serviciile specifice zonei montane şi nu numai, bineînţeles în funcţie de numărul de stele sau margarete la care este încadrată unitatea de cazare.

Printre serviciile oferite se numără: sanie trasă de cai, în cazul în care există zăpadă, râu în curte sau chiar pe sub terasa la care serviţi masa, vă puteţi încălzi la şemineu sau puteţi servi delicatesele din zonă: caş afumat, plăcinte poale în brâu sau păstrăv afumat în cetină de brad.

Nu lipseşte din lista utilităţilor nici internetul wireless, chiar dacă satul - staţiune este situat în creierii munţilor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite