Focşani: Pensionarii, fără reduceri la transportul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Pensionarii, fără reduceri la transportul auto
Focşani: Pensionarii, fără reduceri la transportul auto

Pensionarii şi veteranii de război vor fi nevoiţi să plătească biletele de transport la preţ întreg. Vârstnicii nu vor mai beneficia, începând cu 1 noiembrie, de reduceri de 50 % sau chiar

Pensionarii şi veteranii de război vor fi nevoiţi să plătească biletele de transport la preţ întreg. Vârstnicii nu vor mai beneficia, începând cu 1 noiembrie, de reduceri de 50 % sau chiar gratuitate 100%  la biletele de transport în comun. Transportatorii refuză să mai primească cupoanele pentru bilete la preţ redus încă din data de 20 octombrie pentru că, spun ei, Ministerul Transporturilor nu le-a făcut deconturile pe ultimele opt luni de zile.

 În aceste condiţii, pensionarii care nu au bani pentru un bilet întreg , sunt daţi jos din autobuze.
„Am văzut cum dădea lumea jos din autobuze. Plângeau oamenii că nu aveau bani să se întoarcă acasă”, ne-a spus Săftica Dobrin, o pensionară în vârstă de 70 de ani ce aştepta ieri microbuzul să plece la Galaţi

O cheltuială în plus
Puşi în faţa faptului împlinit, pensionarii veniţi la cumpărături la Focşani îşi împart banii cu de două ori mai multă atenţie, ca să le ajungă şi de mancare şi de transport, fireşte, la preţ întreg .

„Am vrut să iau nişte ceapă da am luat doar două kilograme în loc de trei că este 2,5 lei kg şi am vrut să îmi păstrez banii pentru biletul la microbuz. E patru lei biletul. Ce să fac cu o pensie de 315 lei. Guvernanţii aştia vor să ne lase fără zile. Medicamente nici nu mai luăm, facem şi noi nişte băi cu sare”, ne-a spus Grigore Râmniceanu (73 ani).

În prezent, 10.000 de pensionari şi veterani de război din Vrancea ar trebui să aibă reduceri la transport.
Deşi nu şi-au mai primit deconturile de  la începutul anului, operatorii au păreri împărţite. „Nu poţi lăsa oameni bătrâni care merg în cârjă şi sunt bolnavi. Eu am în fiecare zi câte cinci- şase persoane care vin la medic sau la ce au nevoie în oraş şi apoi rămân fără bani pentru bilet de autobuz. Îi voi lua şi aşa gratis! Este inuman ce se întâmplă”, este de părere Gabriel Chiriac, transportator.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite