Pelerinaj ca la Meca la biserica lovită de fulger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de oameni din toate colţurile judeţului au venit să vadă biserica.
Zeci de oameni din toate colţurile judeţului au venit să vadă biserica.

Lăcaşul de cult din Arva- Broşteni, distrus de fulger sâmbătă cu câteva ore înainte de slujba de Înviere, a devenit loc de pelerinaj pentru vrânceni. Oamenii spun că distrugerea bisericii printr-un fulger apărut din senin este un semn de la Dumnezeu pentru păcatele lor. Şi locuinţele din împrejurimi au fost afectate.

Fulgerul a pătruns prin crucea de fier de pe turla bisericii, a distrus o parte din acoperiş, instalaţia electrică a sărit pur şi simplu din pereţi, a căzut tencuiala iar din cauza presiunii toate geamurile şi icoanele s-au spart.

Totul s-a întâmplat cu câteva ore înainte de slujba de Înviere, în jurul orei 14.00, după care o ploaie torenţială s-a abătut asupra satului.

Cu doar jumătate de oră înainte, preotul paroh Gelu Călţun ţinuse slujbă. "Este semn divin de la Dumnezeu că s-a întâmplat aceasta după ce a plecat lumea din biserică. Altfel era prăpăd. Mureau mulţi, la cum au zburat pe aici geamurile şi icoanele. Fulgerul a lovit aici pentru că biserica e înaltă şi e sus pe deal. Aveam de gând să recondiţionăm biserica, avem un proiect dar ni s-a spus că ne costă opt miliarde", ne-a spus preotul Gelu Călţun.

Semn de la Dumnezeu

În noaptea Învierii localnicii au fost nevoiţi să ia lumină de la biserica din satul vecin. La biserica "Sf. Ioan Botezătorul" preotul a slujit la mormintele aflate în curtea bisericii. "Ăsta e semn de la Dumnezeu că trebuie să ne îndreptăm. Lumea este prea rea şi avem multe păcate. A fost aşa o bubuitură puternică de s-a cutremurat toată biserica. Eu stau aici lângă biserică şi am văzut atunci o lumină de am zis că este un foc mare. Ziceai că e cutremur. Ne-au pocnit deodată toate geamurile la casă, ni s-au ars televizorul, frigiderul. Când au început să sară geamurile de la biserică pe morminte şi direct în stradă era prăpăd aici. Nu am mai pomenit aşa ceva", ne-a spus Vasilica Preda, o localnică din comună.

Trăsnetul a speriat toată lumea din sat. "Este un semn că trebuie să fim mai buni. Dumnezeu ne-a avertizat doar că numai El a făcut să nu trosnească nici măcar un câine. Sora mea a decis să doneze 40 de saci de ciment pentru refacerea bisericii. O avem aici de o sută de ani", ne-a spus şi Sofica Gheorma.

După ce s-a dus vestea bisericii însemnată de fulger în judeţ, oamenii au venit rând pe rând să o viziteze. "Am auzit de biserică şi am venit din curiozitate să facem poze să arătăm şi altora. Punem pozele pe internet poate se gândeşte cineva să facă donaţii şi să nu mai fim aşa păcătoşi că Dumnezeu ne trimite semne", ne-a spus Grigore Stanciu, din Odobeşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite