Pe timp de criză, micii întreprinzători îşi scot la vânzare afacerile la cheie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mica publicitate geme de anunţuri de vânzare a afacerilor. Reprezentanţii Registrului Comerţului recunosc că astfel de oferte sunt tot mai multe.

George Roşca, un vrâncean care a fost nevoit să renunţe la afacere din cauza unor probleme financiare care i-au dat mari bătăi de cap, şi-a scos la mezat bussinesul pe care a reuşit să îl pună pe picioare.
„Vând traseu Focşani - Galaţi, câştigat prin licitaţie mai 2010, inclus microbuz 2008, leasing, clasificat trei stele", sună anunţul prin care omul încearcă să scape de afacere.

„Ca în orice sector şi pe mine m-a afectat criza, aşa că am luat hotărârea de a vinde atât traseul, cât şi microbuzul. Până acum au fost vreo doi clienţi interesaţi, însă nu am reuşit să ajungem la o înţelegere, aşa că mai ţin afacerea o perioadă, chiar dacă e din ce în ce mai greu", spune Roşca.

Şi Veronel Avădănii îşi vinde afacerea în care a investit câteva zeci de mii de euro, o vulcanizare cu utilaje de ultimă generaţie, în care este inclus şi un depozit de anvelope aduse din străinătate. Deşi încă merge pe profit, vrânceanul preferă să dea afacerea pe mâna unui investitor înainte ca preţul să se deprecieze.

„Pe lângă vulcanizare, eu mă ocup şi de importul anvelopelor din afară, pe care le vând en-gros, afacere care îmi aduce mai mult profit pe timp de criză. În plus, timpul nu-mi permite să mă ocup şi de vulcanizare, odată ce eu stau mai mult prin străinătate. Aşa că vreau să o dau cuiva care o poate întreţine aşa cum trebuie. Am primit câteva oferte, însă nu s-a concretizat niciuna până acum. Preţul e negociabil şi mai mic faţă de valoare investiţiei", spune Veronel Avădănii.

Un alt focşănean vine cu o ofertă destul de tentantă. Mircea Neagu oferă la preţul de 20.000 de euro, negociabil, o spălătorie auto ecologică, compusă din trei boxe, bar şi birou.

„Am cumpărat spălătoria anul trecut, însă acum sunt nevoit să plec din ţară cu întreaga familie. Trebuie să mă las de afacere şi sper să găsesc cât de curând un cumpărător", spune bărbatul.

Tranzacţiile trec pe la ORC

Potrivit reprezentanţilor Registrului Comerţului, acest tip de tranzacţie este cunoscut sub numele de cesionare a părţilor sociale.

„Cesiunea, prin care dreptul de proprietate este transferat de la o parte socială la alta, trebuie înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului unde se fac şi menţiuni pentru schimbarea numelui acţionarului", declară Mircea Dumitrescu, director al ORC Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite