Patru comune din Vrancea cer ajutor financiar de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunele Vrîncioaia, Mera, Broşteni şi Dumitreşti au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din perioada iunie - august 2010.

Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, scopul întâlnirii constituindu-l prezentarea rapoartelor operative înaintate de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Vrâncioaia, Mera, Broşteni, Dumitreşti.

Potrivit acestor rapoarte, în localitatea Vrâncioaia suprafaţa carosabilă a drumului DJ 205L, sector Vrâncioaia -Spineşti a suferit numeroase denivelări, ceea ce face ca circulaţia pe acest tronson de drum să se desfăşoare cu dificultate.

În cazul comunei Mera, în urma topirii zăpezii şi a creşterii debitului de apă, podul provizoriu peste râul Milcov, satul Vulcăneasa a fost afectat iar ca primă măsură luată a fost marcarea zonei corespunzător pentru a împiedica circulaţia rutieră. În aceste condiţii s-a hotărât deplasarea unei echipe mixte de specialişti pentru a evalua pagubele produse şi pentru a se putea identifica soluţii în remedierea pagubelor.

O altă localitate afectată în urma topirii zăpezii este Broşteni, unde, pe râul Milcov s-a reactivat eroziunea malului stâng al cursului de apă pe o lungime de 150ml. Deşi nu s-au înregistrat precipitaţii în această perioadă şi nici creşteri semnificative de niveluri şi debite, ca urmare a topirii zăpezii, eroziunea este activă şi la ape mici datorită traseului actual al cursului de apă, a înălţimii malului şi slabei coeziuni a solului.

O situaţie similară este întâlnită în localitatea Dumitreşti, unde a fost reactivată o alunecare de teren în satul Motnău.

Prin urmare, reprezentanţilor celor patru localităţi li s-a promis sprijin pentru refacerea infrastructurii, mai cu seamă că recent a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă care vizează modul de acordare al sprijinului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite