Patronul SC Impex Motor Oil SRL Focşani, trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscală de peste un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împreună Dan Stan a mai fost trimis în judecată şi martorul său Petrişor Bălan, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada iunie 2008 - septembrie 2009 Dan Stan, în calitate de împuternicit cu administrarea SC METAL INDUSTRIAL SYSTEM SRL Bucureşti, în scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, a înregistrat în evidenţa contabilă a acestei societăţi 30 de facturi fiscale fictive reprezentând cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţia de feroaliaje emise de SC IMPEX MOTOR OIL SRL Focşani.

În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 4.122.700 lei, echivalentul a 1.020.470 euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA aferent cheltuielilor înregistrate în contabilitate, care au la bază documente fictive.

„De asemenea, în perioada 2008 - 2009, Dan Stan, în calitate de administrator de fapt al SC IMPEX MOTOR OIL SRL Focşani, nu a depus raportările financiare şi fiscale legale şi a ascuns, astfel, încasările realizate în urma livrărilor de feroaliaje către alte două societăţi comerciale. Prejudiciul creat în dauna bugetului de stat este în sumă de 179.661,11 lei, reprezentând TVA colectat", se arată în rechizitoriul DNA.

La rândul său, Petrişor Bălan, audiat în calitate de martor în acest dosar penal, a făcut declaraţii mincinoase referitor la legăturile sale cu Dan Stan, în condiţiile în care Bălan Petrişor era împuternicit pe contul bancar al SC IMPEX MOTOR OIL SRL.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 4.397.233 lei reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.

În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând lui Dan Stan.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite