Patronii pensiunilor expuse la incendii au fost amendaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au aplicat o serie deamenzi în aceste zile, în special în zonele turistice din judeţ. Au fost vizate pensiunile ale căror căi de evacuare în caz de incendiu sunt blocate.

Specialiştii în intervenţii pentru situaţii de urgenţă au verificat mai multe pensiuni din localităţile Focşani, Adjud, Tulnici, Lepşa, Greşu şi Soveja. Pompierii au depistat mai multe nereguli cum ar fi căile de evacuare în caz de incendiu blocate de obiecte de mobilier sau inexistente, lipsa salariaţilor specializaţi cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor sau trasee de evacuare nemarcate. Au fost aplicate 21 de amenzi în valoare de 11.500 de lei.

„Nu sint intocmite planurile de evacuare sau nu sint afisate in locurile vizibile si nu sint marcate traseele de evacuare prin usi, coridoare sau scari exterioare, usile de pe traseul de evacuare nu se deschid in sensul deplasarii persoanelor spre exterior, iar mijloacele tehnice de aparare impotriva incendiilor nu au fost verificate periodic. Prin depozitarea de mobilier si alte materiale, caile de evacuare a persoanelor nu sint pastrate libere si in stare de utilizare", a declarat slt. Adrian Gavrilă, de la compartimentul de relaţii publice al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

O altă problemă depistată de pompieri a fost construirea de extinderi, amenajări în pensiuni fără aviz de securitate la incendiu. Pompierii au ţinut să le amintească patronilor de pensiuni de incendiile ce au distrus în urmă cu doi ani hotelul "Tresor" din Lepşa şi restaurantul "Romantic" din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite