Pasagerii microbuzelor înzăpezite la Măicănești au fost cazați de angajații primăriei la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii autoturismelor au rămas fără combustibil după ce au stat cu motorul pornit să se încălzească.
Pasagerii autoturismelor au rămas fără combustibil după ce au stat cu motorul pornit să se încălzească.

Cele 60 de persoane au primit pături și o masă caldă după ce au stat în frig 24 de ore, fără hrană. Drumarii intervin pentru evacuarea a altor 14 pasageri dintr-un microbuz și trei autoturisme înzăpezite în apropiere de comuna Ciorăști.

20 de pasageri ce se aflau în autocarul înzăpezit de noaptea trecută pe drumul național care face legătura între Focșani, Măicănești și județul Brăila au fost evacuați din autocar cu ajutorul militarilor. Aceștia au fost transportați mai departe cu mașinile armatei la o benzinărie din din județul Brăila unde vor și înnopta întrucât aveau în plan să meargă în Spania.

Restul pasagerilor din cele trei microbuze dar și din 30 de autoturisme blocate pe drumurile din comuna Măicănești de mai bine de 24 de ore, au fost cazați la spital, la o școală specială precum și la o pensiune din comună unde au primit pături și o masă caldă, spune primarul comunei Măicăneşti, Costel Necula. Cele 60 de persoane blocate în autovehicule au stat mai bine de 24 de ore fără hrană şi apă suficientă. Mare parte din pasageri au stat şi în frig întrucât au rămas fără combustibil după ce au stat cu motorul pornit să aibă căldură.

Lucrătorii de la Secția de Drumuri Naționale (SDN) intervin și la această oră pentru degajarea drumului național 23 B, ce face legătura între Măicănești și comuna Ciorăști pentru a evacua alte 14 persoane aflate într-un microbuz și în mai multe autoturisme. „Muncitorii lucrează acum cu freza să scoatem din zăpadă microbuzul şi cele câteva maşini", ne-a declarat directorul SDN, Lucica Chiper de la faţa locului, ea însăşi fiind blocată pe timpul nopţii şi în cursul zilei de astăzi, într-un utilaj înzăpezit pe DN 23 B.

A încălcat filtrul poliţiştilor şi s-a înzăpezit

Potrivit prefectului judeţului Vrancea, Ion Oprea şoferul microbuzului înzăpezit la Ciorăşti a încălcat măsurile impuse de poliţişti privind închiderea drumului şi a trecut prin filtrul acestora abuziv în cursul după -amiezii.

Pasagerii din celelalte autoturisme sunt blocați în nămeți de noaptea trecută şi au rămas fără combustibil după ce au ţinut motoarele mașinilor pornite pentru a avea căldură. „Oamenii ăia nu mai au nimic. La microbuz am reuşit noi să ducem 25 de litri de motorină să aibă căldură dar pasagerii din celelalte maşini sunt blocaţi acolo de noaptea trecută. Nu mai au benzină să se încălzească. Noi nu avem utilaje să ajungem la ei dar am înțeles că lucrează cei de la drumuri naționale", ne-a mai spus primarul din Măicăneşti, Costel Necula.

Pasagerii vor fi duşi la un adăpost din comuna Ciorăşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite