Pasagerii de pe ruta Focşani - Adjud călătoresc înghesuiţi în microbuze ca sardelele în conservă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi legea interzice strict supraaglomerarea microbuzelor care transportă persoane, şoferii o ignoră şi „încarcă" pasageri claie peste grămadă.

Maria şi Florin Butuc sunt din Haret şi vin în fiecare miercuri la Spitalul Judeţean din Focşani , fiind nevoiţi să suporte înghesuiala din microbuz pe o distanţă de aproximativ 40 de kilometri.

„Foarte rar reuşim să prindem un loc, pentru că până la Haret microbuzul mai opreşte în câteva staţii, aşa că stau în picioare şi când plec de acasă şi când mă întorc. Cel puţin la spital este omor în jurul orelor 11.00 - 12.00, urcă zeci de oameni", spun cei doi soţi (foto).

image

Pasageri grăbiţi

Cu toate că sunt conştienţi de faptul că se află în pericol călătorind în picioare, pasagerii acceptă situaţia pentru a ajunge cât mai repede la destinaţie.
Pe de altă parte, şoferii spun că nu pot lăsa în drum oameni care se grăbesc şi susţin că maşinile lor sunt sigure, iar şoferii experimentaţi.

„Maşinile mele sunt noi, la fel şi cauciucurile, iar şoferii au experienţă la volan. În plus, sunt oameni care ţin cu tot dinadinsul să urce în microbuz chiar dacă stau în picioare. La mine biletul pe ruta Focşani - Adjud a rămas tot la saşe lei, poate şi de asta se înghesuie lumea", declară transportatorul autorizat, Vasile Bută.

Conform datelor furnizate de IPJ Vrancea, în primele şase luni ale acestui an, poliţiştii au efectuat 20 de controale privind transportatorii autorizaţi care nu respectă numărul de locuri la transportul de călători, aplicându-se sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.260 de lei. De asemenea, şoferii care încalcă legea se pot alege cu amenzi ce variază între 360 şi 5.000 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite