Parlamentarii Vrancei sunt chiulangiii ţării la votarea legilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au fost monitorizaţi la jumătatea mandatului de Institutul pentru Politici Publice. Cu o prezenţă la votul final al legilor de 29,5% la Senat şi 57% la Camera Deputaţilor, parlamentarii din Vrancea se clasează pe ultimul loc în ţară.

Sunt plătiţi din banii contribuabililor, care i-au trimis în Parlament să voteze legi bune pentru ţară, dar aleşii noştri nu fac dovada că sunt capabili să fie reprezentativi pentru cei care le-au acordat girul.

Un studiu al Institutului pentru Politici Publice (IPP), care a monitorizat activitatea fiecărui parlamentar în parte la jumătatea mandatelor acestora prezintă rezultate îngrijorătoare pentru Vrancea.

Dacă judeţe precum Arad, Sălaj, Cluj, Tulcea sau Alba se pot lăuda cu aleşi conştiincioşi, parlamentarii de Vrancea, cu mici excepţii, figurează ca cei mai puţini productivi atunci când au de votat legi pentru bunăstarea poporului.

Deputaţii Nini Săpunaru, cu 25% prezenţă la vot, Ciprian Nica, 46% sau Cristian Dumitrescu, cu 46% , sunt cei care i-au tras în jos pe colegii parlamentari din judeţ, aducând Vrancea pe locul al treilea de la coadă într-un clasament pe judeţe.

Se scuză cu scutirea

image

„Eu am lucrat în comisia de elaborare a Codului Civil şi am fost scutit de la votul în plen. Muncesc zilnic câte 12 ore pe zi în această comisie şi la 1 octombrie vom avea un nou Cod Civil. Este cea mai productivă comisie din Parlament, după cea de buget finanţe. Am mai fost prezent în sală la vot doar când luam câte o pauză în comisie", se scuză deputatul Ciprian Nica.

Deşi Nini Săpunaru este pe ultimul loc între parlamentarii vrânceni în monitorizarea IPP, cu 25% prezenţă, raportul scrie despre acesta că în ultimul timp şi-a îmbunătăţit performanţele, ajungând de la 7% prezenţă în primele două sesiuni parlamentare, la 43% în cele mai recente. Nini Săpunaru nu ne-a răspuns la telefon pentru a-i fi consemnat punctul de vedere.

La Senat, Vrancea se situaează cel mai rău dintre toate judeţele, parlamentarii Miron Mitrea, cu 23,1% şi Sorina Plăcintă, cu 35,9%, fiind o prezenţă discretă în camera superioară legislativă a României.

Absenţă cu şmecherie

image

„De multe ori, nu trebuie să fii prezent la votul final. Câteodată este bine să nu ai cvorum. Adică eşti prezent în sală, dar nu votezi, ca să nu ai surprize ulterior", şochează cu răspunsul său Sorina Plăcintă, care mărturiseşte că a apelat deseori la astfel de şmecherii, în funcţie de strategia stabilită de partid.

Întrebată însă de ce colegii ei din alte judeţe votează aproape toate legile, Sorina Plăcintă ne răspunde la fel de franc: „Aceia nu au alte obligaţii, nu sunt în câte două sau trei comisii parlamentare sau nu au activitate la partid, cu funcţie, aşa cum am eu", mai spune senatorul de Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite