Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anchetează plângerile de fraudă electorală de la Referendumul din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Referendum au fost făcute multe sesizări
La Referendum au fost făcute multe sesizări

Parchetul a preluat procesele verbale privind listele electorale, inclusiv cele suplimentare, referitoare la voturile de la referendum. Numai în Vrancea au fost depuse zeci de plângeri penale.

PDL Vrancea a reclamat-o pe preşedinta secţiei de votare 292 din comuna Tătăranu întrucât reprezentantul democrat-liberalilor a fost îndepărtat ca urmare a refuzului acestuia de a se deplasa cu urna mobilă. Preşedinta secţiei a fost acuzată de abuz în serviciu.

Pe de altă parte, preşedinta secţiei de votare 38 din Focşani a fost reclamată la parchet de PDL-organizaţia Vrancea, pentru că, împreună cu reprezentanţii PSD, PNL, PC şi PUNR, l-a îndepărtat pe observatorul independent întrucât ar fi împiedicat desfăşurarea procesului electoral. PDL spune, însă, că observatorul independent nu a făcut nimic ca să disturbe desfăşurarea referendumului.

Tot PDL Vrancea a sesizat parchetul cu privire la faptul că doi localnici din comuna Jariştea au fost prinşi transportând oameni într-o localitate vecină, respectiv în Odobeşti, fiind influenţaţi în a vota pentru demiterea preşedintelui.

Împotriva preşedinţilor secţiilor de votare numerele 25 şi 51 din Focşani au fost formulate pâlngeri penale, de către PDL, întrucât i-au îndepărtat nelegal pe observatorii independenţi sub pretextul că disturbă desfăşurarea procesului electoral.

Preşedintele PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, a reclamat Parchetului faptul că de la un număr de telefon mobil au fost transmise sms-uri în numele său către colegi de partid, mesaje infirmate de politician.

O altă plângere a liderului PDL vizează faptul că anumite persoane au votat pe listele suplimentare în secţia 13 din Focşani, deşi, potrivit actelor de identitate, erau arondaţi altor secţii, respectiv cele de domiciliu.
Primarul şi viceprimarul din Panciu au fost reclamaţi la Parchet pentru că l-au ameninţat pe reprezentantul PDL din secţia de votare 89 din localitate, căruia i-au spus că o să-l "aranjeze" pentru că a făcut plângere penală pentru folosirea mai multor buletine de vot decât numărul votanţilor.

Preşedintele secţiei de votare numărul 89 din Panciu a fost şi el reclamat la Parchet pentru îndepărtarea reprezentantului PDL din secţie, căruia i-ar fi spus "că-l va informa asupra rezultatului mâine dimineaţă".

O altă plângere înregistrată la Parchet vizează faptul că doi bărbaţi din Broşteni îndemnau oameni care nu locuiau în această comună să voteze la mai multe secţii, pentru demiterea preşedintelui, ei transportându-i pe aceştia în locurile de votare pentru a-şi exprima opţiunea de vot.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite