Parcările de reşedinţă, scumpe şi inexistente / Vezi aici de ce nu a încheiat Primăria Focşani niciun contract

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile de parcare au fost delimitate cu vopsea doar la câteva blocuri.
Locurile de parcare au fost delimitate cu vopsea doar la câteva blocuri.

Închirierea locurilor de parcare este, deocamdată, o utopie. Primăria nu a reuşit să închieie niciun contract. Proiectul privind închirierea locurilor de parcare aferente blocurilor, după ora 16.00, a fost votat în Consiliul Local Focşani încă din luna iunie.

Deşi după aprobarea proiectului în plenul Consiliului Local, focşănenii au depus mii de cereri pentru locurile de parcare de reşedinţă, cum au numit aleşii locali parcările de lângă blocuri, Primăria nu a încheiat până acum nici un contract.

Unul dinre motive este faptul că reprezentanţii municipalităţii nu au finalizat încă lucrările de marcare a parcărilor ce vor fi oferite spre închiriere. Aceasta pentru că în multe zone parcările nu sunt asfaltate şi nu pot fi luate în calcul.

Până acum au fost amenajate locuri de parcare în cartierul Sud la blocurile ANL, la blocul magistraţilor, L1 şi o parte din locurile de parcare de pe strada Ştefan cel Mare.

"Lucrările de trasare continuă pe străzile Ştefan cel Mare, Plevnei şi pe strada Vămii. Am stabilit ca cei care îşi închiriază locurile de parcare după ora 16.00 şi le găsesc ocupate, să sune la un număr de telefon ce va fi afişat pe plăcuţa de rezervare pe care o vor primi după încheierea contractului. La acest număr de telefon vor răspunde cei de la Ridicări - Auto şi vor veni pentru a le elibera locul de parcare", ne-a declarat viceprimarul Bogdan Matişan.

Tariful: 20 de lei

După ce s-au grăbit să îşi ocupe loc de parcare şi în acte, mulţi focşăneni au dat înapoi întrucât li se pare prea mare suma cerută de autorităţi.

"Mulţi dintre noi nu vrem pentru că trebuie să plătim prea mult. 20 de lei pe lună, adică 250 de lei pe an. Este o rată prea mare să dai doar pentru asta. Până la urmă tot afară ţii maşina, nu o protejezi, nu o asiguri în niciun fel cu banii aceştia. Până la urmă găseşti un loc unde să o vâri acolo. Cu banii aştia faci altceva", ne-a spus Constantin Roşcan din Focşani.

12.000 de locuri la 50.000 de maşini

Numărul locurilor de parcare de reşedinţă va fi unul scăzut în municipiu, comparativ cu numărul de maşini, întrucât parcările amenajate sunt foarte puţine. Raportul este de patru maşini la un loc de parcare. Din această cauză, municipalitatea a stabilit ca fiecare familie să poată închiria un singur loc de parcare de reşedinţă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite