Parcările de la blocurile din Focşani sunt de închiriat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest lucru va fi posibil chiar de luna viitoare, dacă aleşii locali vor vota proiectul propus de primarul Focşaniului. Primăria Focşani speră ca prin închirierea spaţiilor de parcare aferente blocurilor de locuinţe să obţină venituri suplimentare la buget.

Pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de marţea viitoare se află un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Decebal Bacinschi, prin care acesta propune scoaterea la licitaţie a locurilor de parcare aferente blocurilor din Focşani.

Potrivit proiectului, fiecare familie poate închiria un singur loc de parcare, iar în cazul firmelor care au sediile în incinta blocurilor, numărul parcărilor de închiriat poate merge până la trei.

Reprezentanţii administraţiei locale spun că propunerea a venit chiar de la cetăţeni.

„S-au plâns mulţi locatari că atunci când vin de la serviciu acasă nu găsesc locuri să-şi parcheze maşinile. Probabil vom propune un sistem de parcare pe termen limitat, între orele 16.00 şi 7.00 dimineaţa, în care persoana care închiriază locul respectiv ştie sigur că nu va veni altcineva în locul său", ne-a declarat viceprimarul Vasile Dobre.

Primăria are nevoie de bani

Potrivit acestuia, spaţiul de parcare va fi marcat cu vopsea, în perimetrul delimitat urmând a fi trecut numărul de înmatriculare al maşinii pentru care s-a solicitat închirierea.

Preţul de închiriere al unui loc de parcare stabilit în cadrul comisiei de specialitate a consiliului local ar urma să fie cuprins între 10 şi 12 lei pe lună, însă tariful va trebui să fie aprobat şi de plenul Consiliului Local, care se va întruni săptămâna viitoare.

În plus, banii s-ar constitui venit la bugetul local şi vor merge la proiectele de investiţii ale oraşului. Mulţi dintre focşăneni consideră bună această hotărâre.

„Sunt perfect de acord cu acest lucru. Am văzut la Bucureşti şi mi-ar conveni şi mie aici la bloc să fie ordine, mai ales că în parcarea noastră este vraişte. Ştiu că dau un ban, dar am unde să-mi parchez maşina", este de părere Contantin Pruteanu, care locuieşte în zona Şcolii „Ştefan cel Mare" din Focşani.

O maşină la doi focşăneni

Din evidenţele Primăriei, în Focşani există la această oră peste 50.000 de autoturisme, care au la dispoziţie 11.000 de locuri de parcare, jumătate dintre ele fiind neamenajate. Prin programul de modernizare a străzilor din municipiu, Primăria are în intenţie să creeaze noi locuri de parcare în toate zonele din oraş.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite