FOTO Paradă de costume „Eco” la Şcoala Ion Basgan din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea de învăţământ este singura din Vrancea care a primit anul trecut titlul de „Şcoală Verde", iar evenimentul de aseară s-a bucurat de o prezenţă record de elevi care au defilat pe podium în haine confecţionate din materiale reciclabile.

image

Şi-au pus mintea la contribuţie, confecţionând adevărate costume de gală din materiale reciclabile, cu care au defilat mândri pe podium, ca nişte adevărate manechine la Parada Eco.

image
image

Este vorba despre 160 de elevi de la Şcoala Generală „Ion Basgan" din Focşani, singura unitate de învăţământ din Vrancea care anul trecut a obţinut titlul de Şcoală Verde, în cadrul cunoscutului proiect naţional „Şcoli pentru un viitor verde".

image

Multe dintre obiectele reciclabile, precum ziare, cartoane, pungi din plastic, PET-uri şi alte obiecte „bune de aruncat" au fost salvate din a ajunge la coşul de gunoi, iar copiii au croit din ele haine cu totul remarcabile, punându-şi în evidenţă calităţile de designeri.

image

Elevii au reuşit să impresioneze numerosul public spectator, dar şi membrii juriului, care au avut o grea misiune în a delibera şi a cădea de acord asupra câştigătorilor.

image

În concursul rezervat claselor I-IV, primul loc a fost adjudecat de Maria Todică, secondată de Ioana Carla Boboc şi Hana Okyama. Cele trei menţiuni au fost acordate elevilor Andra Anca, Alexandra Cătănoiu şi Dan Gabriel Corozanu.

image

Foarte reuşită a fost şi reprezentaţia oferită de elevii de la clasele V-VIII, unde locul întâi s-a acordat unei vestimentaţii la care au contribuit patru elevi, respectiv Cătălina Pătraşc, Irina Oancă, Mădălina Taban şi Teodora Pârlog.

image

Locurile doi şi trei au revenit elevelor Andreea Balaş şi Elena Gavrilă, în vreme ce o menţiune a fost acordată Ramonei Paraschiv, o altă menţiune Cristinei Şomoiag şi Silvestrei Stoian, iar ultima menţiune a fost dată iarăşi pentru o contribuţie colectivă elevilor Bogdan Leuştean, George Gheorghiu şi Dragoş Grigoraş.

image

„Proiectul pentru anul acesta cuprinde patru etape obligatorii cu caracter ecologic. Prima a fost cea din seara aceasta (aseară - n.r.), pe care o considerăm un mare succes prin prisma numărului de participanţi, iar următoarele le vom realiza pe parcurs, fiind vorba despre crearea unui colţ verde în şcoală, amenajarea unui părculeţ în preajma şcolii, unde vom planta copaci, flori şi vom construi băncuţe. Ultima acţiune din proiect vizează colectarea de hârtie şi avem în vedere să strângem cu ajutorul elevilor cinci tone de hârtie, care înseamnă 50 de copaci salvaţi de la tăiere. Activităţile nu sunt grele, dar sunt foarte eficiente. Dacă elevii până la 14 ani învaţă să planteze, să colecteze hârtie, este un mare câştig pentru planetă", ne-a declarat învăţătoarea Mioara Popa, coordonator de proiect la Şcoala „Ioan Basgan".

image

De altfel, proiectul „Şcoli pentru un viitor verde", care se adresează tuturor şcolilor şi grădiniţelor, urmăreşte realizarea de activităţi instructiv-educative, cu scopul de a informa preşcolarii, elevii, cadrele didactice, părinţii şi comunităţile locale în legătură cu problemele actuale de ecologie. De asemenea, se doreşte dezvoltarea în rândul copiilor a responsabilităţii faţă de comunitatea şi mediul în care aceştia trăiesc şi învaţă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite