Pagube de peste un milion de lei şi 2.000 de oameni izolaţi din cauza ploilor din ultimele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile torenţiale din ultimele zile au distrus mai multe drumuri în judeţul Vrancea. În comuna Andreiaşu de Jos cei 150 de localnici din satele Fetig şi Hotaru au rămas complet izolaţi după ce drumurile comunale din zonă au fost devastate de puhoaiele de apă.

„A fost o ploaie puternică de un sfert de oră dar nu mai vedeau cerul sau pământul. Doamne fereşte de vreun caz de urgenţă medicală, nici nu poate pătrunde Ambulanţa în zonă. Pompierii nici atât", ne-a spus primarul comunei, Ionel Budeanu.

În satele Bahnele, Poiana Stoichii şi După Măgura din comuna Vintileasca dar şi în Ciolăneşti şi Pisc din Fitioneşti se poate intra doar cu autoturisme 4x4. Aici locuiesc peste 1.500 de persoane.

În 2005 şi 2006, întraga comună Fitioneşti a rămas izolată de lume după e un pod de pe drumul de acces a cedat. În urma ploilor de luni seara, au fost avariate în mai multe puncte drumurile naţionale 2N, Jitia - Dumbrăveni, DN 2 R pe porţiunea Jitia - Bahnele şi DN 2 M, la Andreiaşu. Valoarea lucrărilor de reparaţii la drumurile comunale şi naţionale avariate depăşeşte suma de un milion de lei.

Primarii nu au bani să repare drumurile şi aşteaptă răspunsuri de la Prefectură.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite