POZA ZILEI Femeie, faci trotuarul… de ruşine?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe unul din trotuarele ce însoţeşte bulevardul Bucureşti, în zona ANL-urilor, un amănunt care, sub picioarele trecătorilor obişnuiţi, ar fi trecut neobservat, mi-a atras atenţia.

Ca o dovadă că trăim într-o societate civilizată, mulţi dintre plimbăreţii izgoniţi de căldura în exces din case, străbat trotuarele nou pavate, respectând, conştiincioşi, spaţiile demarcate pentru biciclişti şi... mama şi copilul.

Puţin nedumerit de ce nu ar fi fost loc şi pentru un tătic alături de perechea bine conturată în conştiinţa oamenilor - că de când e lumea mamele îşi cresc copiii - am făcut primii paşi, grijuliu să nu trec „dincolo", pe zona bicicliştilor.

Nu am parcurs prea multe „mămici şi copilaşi", că atenţia mi-a fost atrasă de o mămică... mai aparte.

Poate şi din cauza aerului încă rarefiat şi căutându-mi un oarece confort termic, imaginaţia mi s-a înfierbântat, privind-o pe mămica din imagine, căreia, de sub dalele, corect aliniate, i-a răsărit un smoc de iarbă exact în zona... Muntelui lui Venus.

N-am fi contestat, ca după atâta arşiţă, să răsară iarba numai pe zonele înalte, dar firele cu pricina s-au încăpăţânat să apară tocmai într-un loc unde numai răcoare nu e.

Şi amuzat de aşa imagine, m-am gândit la un concurs al celor de la Spaţii Verzi - care numai verzi nu mai sunt după atâta secetă - prin care să o reabiliteze pe „mămică" , prin simpla epilare a zonei cu trimmer-erele din dotare.

Proba, migăloasă şi provocatoare pentru profesionalismul „verzilor", ar scuti-o pe sărmana „mămică" de dojana celorlalte surate.

Ori dacă nu, lăsată la voia pingelelor trecătorilor şi a mamei Natura, „mămica" şi-ar recăpăta imaginea originală la toamnă, când, vorba cântecului, „Adio, pică frunza".

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite