(PORTRET) Noemi Dragu şi Cristian Hariga reprezintă România în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noemi Dragu și Cristian Hariga
Noemi Dragu și Cristian Hariga

Au început să danseze când încă nu ştiau să scrie sau să citească, iar acum reprezintă România peste hotare, la competiţiile de dans sportiv.

Pentru Cristian, pasiunea pentru dans a îmbobocit pe vremea când avea doar cinci ani, când mama sa l-a dus să vadă un concurs de dans sportiv pe viu. A fost fascinat de-a dreptul şi a şi început cursurile. Dacă la început a fost doar o curiozitate, pe parcurs a devenit cel mai important lucru.

Întrebat ce înseamnă dansul pentru el, nu a ştiut ce să răspundă întrucât pur şi simplu îl reprezintă. „Dansul înseamnă emoţii, muncă, tot ce faci. Am renunţat la role pentru a nu-mi răni picioarele, am renunţat la vacanţe pentru că sunt mai tot timpul în cantonamente, dar nu îmi pare rău. Dansez de zece ani şi dacă aş începe acum, aş începe la fel", ne spune cu mândrie Cristian.

În competiţie cu Formula 1

După ce a dansat cu o parteneră mai mare decât el pentru care a fost nevoit să concureze la competiţii la categorii avansate pentru vârsta sa, Cristian a întâlnit-o pe Noemi cu care a intrat în lotul naţional de dans sportiv în 2007.

„Trăieşti altfel aşa chiar dacă este greu. În cantonamente stăm şi de dimineaţa până seara în sală, dar este necesar pentru că nu poţi rata nimic. În dans tehnicile se schimbă de la oră la oră la competiţiile mondiale", ne-a spus şi Noemi.

Cei doi au reprezentat România la competiţii internaţionale în Ungaria, Germania, Letonia şi Cehia la dans sportiv open standard şi open latino, cele mai recente reuşite din acest an fiind în Ungaria la „Summer Dance Festival" unde au obţinut locul I şi la „German Open Champion Ships" la Sttudgard, unde au fost printre primii 50 calificaţi la nivel mondial, din 200 de participanţi.

Cristian mai are însă o pasiune: visează să fie pilot la cursele de Formula 1.


Întrebări şi răspunsuri:
Ce dansatori preferaţi aveţi?

Noemi: Îmi plac foarte mult Domenico Soale şi Gioia Cerasoli din Italia. Îi apreciez pentru că reuşesc să facă diferenţe de ritm în dans ceea ce e mai greu în acest stil open standard.

Cristian: Mie îmi place de Emanuel Valeri şi Tania Kehlet, prinţesa din Danemarca. Ei comunică mult cu publicul, sunt relaxaţi când dansează. Sunt printre cei mai buni din lume şi cred că pentru că ei comunică perfect între ei. Şi noi ne sincronizăm foarte mult, dar prin exerciţii şi participarea la şi mai multe competiţii, vom ajunge la un nivel şi mai ridicat.

Profil Noemi Dragu:
NĂSCUTĂ. 28 iulie 1995, Focşani
STUDII. Colegiul Naţional „Unirea" Focşani
OCUPAŢIE. Elevă

Profil Cristian Hariga:
NĂSCUT. 4 august 1995, Focşani
STUDII. Colegiul Naţional „Unirea" Focşani
OCUPAŢIE. Elev

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite