(PORTRET) La doar 10 ani, Maria Bianca Coroiu excelează în karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A câștigat medalia de argint la competiția națională de karate Shotokan în anul 2010, deşi abia are centura galbenă. În timpul liber ia lecții de chitară.

La prima vedere, Maria Bianca pare o fetiţă firavă. Merge la şcoală ca orice copil de vârsta ei. Fermitatea şi puterea de convingere o face să fie însă aparte, chiar dacă are abia 10 ani.

A început să meargă la karate din dorinţa tatălui ei. La început i s-a părut greu dar, după ce a câştigat primul premiu, antrenamentele de la karate au devenit o adevărată pasiune. „Cel mai greu moment a fost când am avut prima competiţie. A fost la Bucureşti, eram toată transpirată ţin minte şi acum. Nu îmi aminteam nici ce mişcări am făcut de emoţie", ne povesteşte copila.

De curând, Maria Bianca a câştigat medalia de argint la competiţia naţională de karate Shotokan, categoria fete deşi a fost în competiţie cu sute de concurente de vârsta ei, din toată ţara. Deţine deja centura galbenă.

Îmbină sportul cu muzica

În timp ce alţi copii de vârsta ei se joacă în faţa blocului sau la calculator, Bianca se antrenează pentru a deveni profesionistă în practicarea unuia dintre cele mai dure sporturi. Iar în puţinul timp care îi mai rămâne, după ce îşi face temele pentru şcoală, micuţa luptătoare ia lecţii de chitară.

Reuşeşte să îmbine cele două domenii extrem de diferite, fără nicio problemă. "Lecţiile de chitară mă încântă foarte mult. Îţi dau o senzaţie de bine. Este frumos, asta te ajută să visezi", ne povesteşte cu zâmbetul pe buze fetiţa cu ochii de azur.

Ţinteşte sus

Bianca ştie însă de acum că trebuie să fie perseverentă în tot ce face. "Vreau să mă antrenez mult pentru a fi cât mai pregătită la karate. Nu ştiu dacă voi reuşi dar vreau să ating performanţele unui campion mondial. În acelaşi timp, nu vreau să renunţ la lecţiile de chitară. Aş vrea să îmbin cât de mult pot aceste două pasiuni. Nu contează cât de greu este", ne-a spus convinsă Bianca.

Cât despre joaca în faţa blocului, Bianca o consideră o pierdere de timp. "Sincer este o pierdere de timp să stai chiar ore în şir în fiecare zi în faţa blocului gură-cască. Trece timpul şi realizezi că nu ai făcut nimic. De-a v-aţi ascunselea se poate juca toată lumea. Este bine şi să joci elastic, sau chiar să te joci cu păpuşile, deşi acum facem asta mai mult prin jocurile de calculator, dar într-o măsură potrivită. Atât cât să simţi că încă eşti copil" , ne-a spus fetiţa.

Peste câteva zile o aşteaptă o altă competiţie grea la Bucureşti, aşa că se antrenează deja riguros.

Întrebări și răspunsuri:

La care dintre activităţile tale ai renunţa?

La nici una dintre activităţi. Dacă mi s-ar cere, cred că aş renunţa la puţinul timp pe care îl petrec să mă joc la calculator. Dar în niciun caz la antrenamente. Pentru a putea să fac ceva în acest sport trebuie să mă antrenez serios, mult timp.

Următoarea ţintă?

Să câştig locul întâi la competiţia naţională de anul viitor. Oricum am emoţii şi la următorul concurs. Am emoţii de fiecare dată pentru că fiecare competiţie are valoarea ei. În mediul acesta cu atât de multă concurenţă este important să ştii să te ridici şi când eşuezi.

Ce-i place:
Îmi place să fac sport. Îmi plac excursiile pentru că e distractiv, interesant. Îmi place să văd locuri noi. Să mă plimb, îmi plac animalele. Îmi place să mă joc la calculator și să citesc. Îmi place să am prieteni cât mai mulți. Îmi plac oamenii prietenoși.

Ce nu-i place:
Nu îmi plac oamenii care mint, care sunt egoiști. Nu îmi plac oamenii care fac rău. Mă simt vinovată când mă cert cu un prieten, indiferent dacă sunt sau nu vinovată. În general, nu îmi place să văd oameni triști.

Profil
NĂSCUTĂ.
15 august 1999, Focșani
STUDII. Elevă clasa a IV-a la Şcoala nr. 10 din Focşani
OCUPAȚIE. Elevă

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite