(PORTRET) Andra Roşca, vocea de aur de la şcoala de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra Roşca
Andra Roşca

A păşit pentru prima dată pe scenă la vârsta de şapte ani însă, în patru ani, a acumulat multe premii în palmares.

Andra Roşca merge aproape zilnic la orele de canto şi trăieşte fiecare piesă nouă pe care o invaţă. Deşi este la vârsta de „pionierat", are experienţă pe scenă la concursuri în toată ţara.

Andra a obţinut premiul trei la concursul „Florile dragostei" din Focşani. Totul a început când mama ei a dus-o la un spectacol de muzică uşoară ce a avut loc la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia" din Focşani.

„Atunci m-a fascinat ce am văzut pe scenă şi mi-am spus că vreau şi eu să fac asta. Copiii cântau foarte frumos şi am rugat-o pe mama să vorbească cu domnul care îi filma să putem lua legătura cu profesoara lor. Aceasta era chiar soţia domnului cu camera de filmat", ne-a spus micuţa artistă.

Succesul Andrei a apărut rapid. În 2008 a obţinut premiul întâi la festivalul „Mamaia copiilor", iar în 2009, la concursul „Ministar cireşar" de la Bucureşti, s-a clasat tot pe primul loc. La „Mamaia copiilor" în 2010 cu grupul „Via Music" şi la „Cerbul de aur" a avut, de asemenea, un loc pe podium.

Piesele preferate ale Andrei pe care le interpretează la concursuri sunt „Adevărul" - muzică şi text Gabriel Băruţă şi „De ce ?" - muzică şi text Brenda şi Ioachim Petre.

În afara orelor de canto, Andra preferă să studieze chitara. Chiar dacă fetiţele de vârsta ei pierd vremea în faţa computerului. „Am vrut să cânt şi la un instrument şi chitara mi s-a părut cel mai potrivit. Îmi plac lecţiile de chitară dar mai am mult până să devin profesionistă în direcţia aceasta", ne-a mai spus Andra.

În puţinul timp liber ce îi mai rămâne, Andra merge la schi, o altă pasiune de a sa pe care a descoperit-o încă de pe vremea când avea doar trei ani.

Întrebări şi răspunsuri:

Pe ce mizezi pentru viitor?
Aş vrea să merg mai departe cu canto. Îmi place foarte mult. Am o profesoară foarte bună şi mă va ajuta Dumnezeu să reuşesc, cu multă muncă, desigur. Aş vrea să încerc şi profesia de fotomodel, dar rămâne de văzut dacă îmi va mai rămâne timp şi pentru asta. Oricum, pe primul plan rămâne muzica.

Ce artişti preferaţi ai?
Îmi plac foarte mult Celia, DJ Andi şi Stela, Deepside, Inna, Rihanna. Îmi place vocea lor în primul rând. Chiar dacă sunt artişti noi şi mulţi spun că au avut parte de lansări uşoare, mie îmi place muzica lor şi consider că se disting de ceilalţi.

profil:

NĂSCUTĂ. 10 iulie 1.999, Focşani

STUDII. Liceul de Arte "Gh. Tăttătăscu" din Focşani

OCUPAŢIE. Elevă

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite