PORTRET / Livia Boşteog este pasionată de muzica uşoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are o voce remarcabilă şi ori de câte ori urcă pe scenă încântă publicul. Îşi doreşte să se se afirme în lumea interpreţilor de renume.

Muzica este cea mai mare pasiune a Liviei Boşteog, o tânără focşăneană care munceşte enorm pentru a-şi dezvolta talentul cu care a fost hărăzită. Debutul său în lumea muzicală a fost unul plin de suprize plăcute, profesoara Făneluşa Istudor fiind cea care  i-a călăuzit primii paşi.

Încă din clasa a II-a a început să participe la concursuri şi spectacole de muzică uşoară, alăturându-se şi corului „Mugurii", din cadrul Şcolii „Ştefan cel Mare", acolo unde se află şi în prezent.

Printre performanţele Liviei se numără clasarea pe primul loc la festivalurile „Mugurii vrânceni" şi „Florile Dragostei", obţinând şi un premiu trei la „Mamaia Copiilor", alături de grupul vocal „Ateneum". De asemenea, a urcat pe scenă în calitate de invitat la diferite spectacole, bucurându-se de aprecierea spectatorilor.

„Primele apariţii pe scenă au fost însoţite şi de emoţii, însă, odată cu trecerea timpului nu m-am mai lăsat copleşită de emoţii. De fiecare dată îmi propun să cânt cât mai bine în primul rând pentru public, care este cel mai aprig critic, dar şi pentru sufletul meu, deoarece cântecul îmi oferă cea mai mare satisfacţie", mărturiseşte tânăra interpretă.

Din dorinţa de a evolua pe plan muzical, Livia urmeză cursuri de canto, la studioul profesoarei Roberta Buscă, acolo unde merge cu entuziasm şi plăcere de trei ori pe săptămână.

„Îmi place foarte mult ceea ce fac şi de fiecare dată cânt din inimă. Orele de canto mă ajută să-mi dezvolt corzile vocale, deoarece fiecare şedinţă începe cu o încălzire, după care recit mai multe melodii. În momentul în care ajung la performanţa de a interpreta perfect, trec la următorul capitol: înregistrările", mai spune Livia.

Acum, se pregăteşte intens pentru festivalurile naţionale „Mamaia Copiilor", „Cerbul de Aur" şi „Festivalul Tinereţii" din Costineşti, unde îşi doreşte să obţină Marele Trofeu. Este îndrăgostită de vocea faimoaselor interprete, Celine Dion şi Mariah Carey, de aceea multe dintre melodiile pe care le interpretează sunt insiprate din repertoriul acestora.

O elevă eminentă

Livia Boşteog nu este doar o tânără artistă cu aspiraţii mari în domeniul muzical, dar şi o elevă de elită a Şcolii „Ştefan cel Mare".

„Iubesc muzica, însă vreau să mă bazez şi pe noţiunile asimilate în şcoală, de aceea vreau să merg la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza. Sunt mulţumită că reuşesc să îmbin într-un mod plăcut pasiunea pentru muzică şi îndeletinicirile şcolare, lucru care îi mulţumeşte şi pe părinţii mei, cei mai înfocaţi susţinători ai mei", spune Livia.

Întrebări şi răspunsuri

1. Îşi doreşti o carieră muzicală?

Bineînţeles, este una dintre cele mai mari dorinţe ale mele şi tocmai de aceea mă ţin de cursurile de canto şi nu lipsesc de la niciun festival. Vreau să evoluez cât mai mult şi să ajung unul dintre artiştii cunoscuţi şi apreciaţi ai acestei ţări. De asemenea, în paralel cu muzica mi-ar plăcea să am un job şi în domeniul jurnalistic, deoarece îmi place foarte mult să comunic cu oamenii.

2. Ai de gând ca pe viitor să lansezi un album?

Da, dar nu ştiu dacă va fi peste un an, doi sau trei, deoarece crearea şi lansarea unui album implică o muncă intensă. Însă, am de gând ca alături de doamna profesoară Roberta Buscă să mă pun serios pe treabă şi să înregistrez cele mai bune melodii.

Ce-i place

Îmi place foarte mult să dansez, chiar amjpracticat dans sportiv timp de doi ani. De asemenea, agreez călătoriile, deoarece îmi oferă oportunitatea de a cunoaşte civilizaţii şi culturi noi. Lectura este o altă pasiune de-a mea, romanele de aventură numărându-se în topul preferinţelor.

Ce nu-i place

Detest minciuna, lipsa de respect şi falsitatea oamenilor care se consideră a-ţi fi prieteni, dar te dezamăgesc foarte uşor. Nu-mi place că anii copilăriei trec extrem de repede şi apar inevitabil responsabilităţile.

Profil
Născută. 16 decembrie 1995, Focşani
Studii. Şcoala „Ştefan cel Mare"
Ocupaţie. Elevă
Familie. O soră

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite