PORTRET: Raul Dan Ionescu, scriitorul pasionat de ştiinţa de a trăi sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează zilnic cu medicamentele, dar este adeptul teoriei care se bazează pe autovindecare pe cale naturală. Talentul său scriitoricesc este apreciat în cenaclul literar pe care îl frecventează.

Raul Ionescu este un personaj profund, cu o perspectivă diferită de majoritateaa semenilor în a privi lumea în care trăim. Iar acest lucru se întâmplă de când a început să-şi pună întrebări despre ce este omul şi ce-l diferă de celelalte specii de pe pământ.


„Există o latură discretă a vieţii mele şi aceea este cea mai importantă, în sensul că nu-i o latură de confirmat în lumea adevărurilor deja confirmate. Am investit toată viaţa mea într-o căutare de sine şi am ajuns la concluzia că a fi om nu este un talent, ci este lucrul cel mai natural al condiţiei umane. A fi ceea ce eşti înseamnă să ai o relaţie directă cu tine însuţi", spune Raul Ionescu.


În viaţa de zi cu zi lucrează ca asistent la una din farmaciile Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani, unde, după cum mărturiseşte, împachetează medicamente. Îşi respectă meseria şi locul de muncă, deşi convingerile sale personale legate de însănătoşirea prin medicamente sunt altele.


Adept al ştiinţei de a fi sănătos prin întoarcerea la mama natură, Raul Ionescu a experimentat pe pielea sa această ştiinţă, avându-l ca mentor pe inginerul Valeriu Popa, cel mai mare bioterapeut al României, de la care a învăţat că trupul uman are nevoie de hrană naturală, curăţenie sufletească şi credinţă pentru a fi ferit de boli.


„Ştiinţa de a fi sănătos nu este medicină, ea implică o responsabilitate pentru acţiunile tale şi stabileşte că pentru starea ta de dezechilibru nu există alt vinovat în afară de tine. Sănătatea perfectă este o stare în care armonia domneşte între trup, suflet şi minte. Sunt un colecţionar de obiceiuri bune de viaţă şi din cunoştinţele mele cantitative şi calitative dau şi altora", mai spune Raul.

Scrie proză

De ceva timp, încurajat de unii dintre scriitorii de vază ai judeţului, Raul Ionescu a fost cooptat în cenaclul literar al scriitorilor vrânceni, unde săptămânal încântă asistenţa cu proza sa scurtă.


„Nu mă consider neapărat scriitor, în schimb manifest starea de poezie şi starea de scris. Am fost remarcat că am talent în proză, acum câţiva de ani, de regretatul poet Dumitru Pricop, apoi alţi scriitori precum Culiţă Uşurelu, Mariana Vîrtosu sau Janine Vadislav au crezut în mine. Aveam nevoie de a mă îndrepta către nişte preocupări mai aşezate şi nişte oameni luminoşi, de ţinută, vibranzi iar asta am găsit la cenaclul pe care îl frecventez. E un cadru mai greu de găsit în lumea obişnuită, unde refrenul zilnic este legat de leu şi dolar", spune Raul Ionescu.


Întrebări şi răspunsuri?

Cum este literatura dumneavoastră?

Tot ce am făcut în viaţă a fost să mă autoînţeleg, iar scrisul este o consecinţă a acestui fapt. Scriu o proză care are legătură cu cunoaşterea de sine, cu trezirea acelei părţi din noi de care uităm şi care se numeşte suflet, însă niciodată la nivel dogmatic. Lucrez la un roman care se va numi „Paraşutistul".

Aţi trăit experienţe interesante legate de preocupările pe care le aveţi?

Acum câtva timp am făcut o călătorie de cunoaştere, în Brazilia, la vindecătorii renumiţi din această ţară. Am stat trei săptămâni şi a fost o experienţă foarte benefică, unde mi-am primit lecţiile şi am aflat despre mine ce capacităţi am.

Ce-i place

Îmi place foarte mult să fiu cu prietenii mei. Mă simt revitalizat şi fericit în preajma oamenilor care ţin mâna întinsă şi când dau şi când primesc. Cred că iubirea este cea care dă sens vieţii omeneşti. Sunt omul care acceptă totul în jurul său, care nu urăşte şi care consideră că totul este bine aşa cum este.

Ce nu-i place

Inerţia şi complacerea oamenilor în aşa zisele situaţii confortabile azi pentru ei. De asemenea, nu-mi place punerea logicii umane înaintea logicii divine şi dezicerea în permanenţă de iubire.

Profil
Născut. 17 ianuarie 1964, Focşani
Studii. Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana" Focşani
Ocupaţia. Asistent farmacie
Familia. Căsătorit

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite