PORTRET: Paula-Denisa Saragea trăieşte în lumea magică a culorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula-Denisa Saragea vede lumea ca o inifinitate de aventuri
Paula-Denisa Saragea vede lumea ca o inifinitate de aventuri

La vârsta de patru ani a mers pentru prima dată într-un atelier de pictură. A reuşit ca până la 10 ani să aibă deja deschise patru expoziţii personale.Pentru mica pictoriţă din Focşani, copilăria este o lume magică în totul este posibil, iar imaginaţia nu cunoaşte limite. Paula-Denisa Saragea vede lumea ca o inifinitate de aventuri şi îşi imaginează în lucrările ei că sunt personaje adevărate.

Cu un viitor fără limite şi restricţii, Paula-Denisa Saragea îşi imaginează că mulţi dintre copii sunt prinţese sau prinţi, împăraţi sau împărătese care trăiesc într-o lumea abstractă. A reuşit ca până la vârsta de 10 ani să aibă patru expoziţii personale.


„Zâna Culorilor, Simfonia Culorilor, Verde Crud şi
Tărâmul Fermecat, acestea sunt expoziţiile personale pe care le-am avut până acum. Lucrările mele au fost apreciate de specialişti, lucru care mă ajută enorm
să merg mai departe. Am mai fost cu lucrări şi la alte vernisaje, în ţară şi în străinătate. Profesoara Mihaela Dănilă mă ajută foare mult în ceea ce fac", spune micuţa.

Părinţii ei, Stănel şi Dorina Saragea, au fost cei care au simţit că fetiţa lor are un talent deosebit pentru desen şi pictură. De la o vârstă fragedă, Paula-Denisa Saragea foloseşte tehnici pe care artiştii le aprofundează în ani întregi de studiu.


Chiar dacă munceşte foarte mult şi are mai puţin timp pentru joacă, talentata pictoriţă din Focşani spune că face totul cu o mare pasiune şi că nu ar schimba nimic din ceea ce a făcut până acum.


„Pictura face parte din viaţa mea. Nu aş putea trăi fără lucrările mele, fără culori şi pensule. Sunt convinsă că sunt mulţi care gândesc că o iau pe o cale greşită, dar nu mă interesează nimic, atâta vreme cât fac ceea ce îmi place cel mai mult", spune ferm pictoriţa.


Pasiune pentru Picasso


Pablo Piccasso este artistul preferat al copilei. "Am lucrat mult pe lucrările lui. <Chipuri de femeie>, <Fata din vis>, <Femeie pe fotoliu> şi <Jacqueline> sunt picturile care m-au impresionat cel mai mult. Am făcut reproducere după ele, în stilul meu, şi au fost destul de apreciate. Culorile calde şi vii sunt cele care îmi plac cel mai mult", spune micuţa.


Pe lângă toate acestea, fetiţa din Focşani şi-a dezvoltat o personalitate foarte puternică.
"Îmi place să merg des la bibilotecă. Nu numai pentru că acolo am avut cele mai multe expoziţii, dar şi pentru că universal cărţilor mă copleşeşte. Nu m-am gândit acum ce vreau să fac atunci când voi fi mai mare. Îmi doresc doar să fiu sănătoasă şi să mă ajute bunul Dumnezeu să-mi păstrez dragostea faţă de pictură şi de oameni. Sunt foarte credincioasă. Merg deseori la mănăstirile din judeţ", mai spune Paula-Denisa.

întrebări şi răspunsuri


Ce pasiuni mai ai în afară de pictură?
Matematica, româna şi informatica sunt obiectele pe care le iubesc cel mai mult. Am rezultate foarte bune la învăţătură şi acest lucru îl datorez în primul râţnd părinţilor, dar şi învăţătoarei Mioara Necula. Este un adevărat model pentru noi.


Care sunt cărţile tale preferate?


"Amintiri din copilărie", "Mica Prinţesă", "Aventurile lui Tom Sawyer" şi "Fram Ursul Polar". Sunt înnebunită să citesc. Atunci când pictez ascult muzică clasică pentu a mă linişti. Mozzart şi Bach, sunt compozitorii mei preferaţi

Ce îi place


Badmintonul şi voleiul. Merg cu mare plăcere la ţară la bunici. Îmi mai plac şi excursiile. Când timpul îmi permite, îmi place să joc Monopoly. Îmi plac provocările şi plimbările în natură. Multe din lucrările mele sunt inspirate din viaţa reală. Îmi place să merg la şcoală şi să învăţ lucruri noi. Suntem o clasă de luptători.


Ce nu-i place

Nedreptatea şi mediocritatea, dar şi minciuna şi mitocănia. În România sunt mulţi oameni cu bun simţ, dar nu au câştig de cauză. Am fost în Ungaria şi am fost impresionată de curăţenia de acolo, dar şi de sufetul bun al oamenilor. Civilizaţia este la ea acasă. La noi lasă de dorit.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite