PORTRET: Monica Voicu este specialistă în coafuri inedite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Voicu a obţinut numeroase premii la Gala Wella
Monica Voicu a obţinut numeroase premii la Gala Wella

A participat la numeroase seminarii şi concursuri de hair - styling şi de fiecare dată a fost premiată. De mai bine de un an şi-a deschis un salon de înfrumuseţare, extrem de apreciat.

Încă de când era doar o adolescentă, Monica Voicu a avut o înclinaţie aparte către hair styling, ea fiind cea care se ocupa de aranjarea părului tuturor prietenelor. Ani de zile, a fost coafeza cunoştinţelor sale şi s-a gândit că şi-ar putea transforma îndemânarea într-o meserie.

Hotărârea de a se specializa în domeniu, a luat-o în urmă cu şase ani, când s-a înscris la cursurile unei şcoli de profil din Iaşi, sub îndrumarea profesoarei Carmen Fechetă.

Premiantă la Gala Wella

Dornică să afle toate secretele acestei meserii, Monica a partipat la seminarii de perfecţionare, organizate în oraşe din întrega ţară.

„Aceste seminarii m-au ajutat foarte mult să învăţ specificul fiecărui tip de tunsoare şi coafură. De asemenea, mi-au oferit oportunitatea de a socializa, de a cunoaşte adevăraţi maeştri în domeniu", spune tânăra.

Încă din primii ani de profesie, Monica Voicu nu a ezitat să participe la concursuri naţionale de hair - styling şi chiar dacă a avut ca adversare „veterane" în domeniu, focşăneanca nu s-a intimidat şi a arătat ceea ce ştie.
Gala Wella este una din cele mai cunoscute competiţii de aceste gen, iar pentru a intra în cursa câştigării marelui premiu, concurentele trebuie să treacă de o preselecţie destul de riguroasă.

„De fiecare dată am reuşit să depăşesc faza preselecţiei şi să mă calific la ediţiile zonale şi naţionale ale Galei Wella. La etapele naţionale, organizate în locaţii de renume precum Teatrul Naţional sau Sala Palatului, unde au fost aproximativ 60 de concurente, am luat un premiu pentru expresivitate la secţiunea Trend Vision şi câteva menţiuni", mărturiseşte Monica.

Şi-a deschis un salon

Chiar dacă la început Monica şi-a practicat meseria în calitate de angajată, experienţa acumulată şi dorinţa de a fi pe picioarele sale au determinat-o să pună bazele propriului salon de înfrumuseţare.

„În urmă cu un an şi jumătate am luat decizia de a-mi deschide un salon, mai ales că deja îmi formasem o clientelă. Acum, am doi angajaţi, dar şi eu muncesc cot la cot cu ei. Chiar am început să mă ocup şi de manichiură", adaugă tânăra.

Monica este fericită când vede că şi clienţii sunt mulţumiţi de rezultatele muncii sale. „Pentru a putea practica această meserie trebuie în primul rând să-ţi placă şi să ai foarte multă răbdare. De asemenea, trebuie să fii creativ, să fii la curent cu noile tendinţe, şi foarte important, trebuie să discuţi cu clientul, despre ce îşi doreşte şi ce i se potriveşte", mai spune Monica.


Întrebări şi răspunsuri

1. Ce proiecte de viitor ai?

Vreau ca salonul să reziste pe piaţă cât mai mult timp, de aceea voi continua să-mi atrag clientela prin calitate. De asemenea, îmi doresc ca în acest an să particip la o nouă ediţie a Galei Wella, însă de această dată la secţia seniori.

2. Investeşti mult în acest salon?

Investesc şi am investit foarte mult, în special în amenajare şi în aparatură. Şi acum dau foarte mulţi bani pe produse profesionale. Consider că lucrând cu un produs de calitate obţii şi rezultate pe măsură. Mă ocup şi de instruirea angajaţilor, oferindu-le oportunitatea de a participa la seminarii de perfecţionare.

Ce-i place

Îmi plac foarte mult motoarele şi obişnuiesc să merg la întâlnirile moto. Sunt pasionată de pictură şi chiar am realizat câteva lucrări. Majoritatea sunt pe pereţii apartamentului meu, însă le-am mai dat şi prietenilor. Îmi place de asemenea să merg la shopping.

Ce nu-i place

Nu-mi plac ipocrizia, minciuna şi impozitele. Acestea din urmă mă fac să scot din buzunare foarte mulţi bani, uneori nejustificat de mulţi. Muncesc de dimineaţa până seara şi mare parte din ce câştig se duce pe taxe. Detest manelele.

Profil

Născută. 21 decembrie 1979, Focşani
Studii. Facultatea de Management
Ocupaţie. Hair - stylist
Familie. Doi copii

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite