PORTRET: Mircea Dimofte, campion la tenis şi la învăţătură
0A fost admis la Universitatea Toledo din Ohio, America, fiind cooptat în echipa „Tennis Rockets Toledo", iar performanţele sale şcolare şi sportive i-au asigurat o bursă de 35.000 de dolari.
Ambiţie, muncă şi dorinţă de câştig. Acestea sunt ingredientele care l-au ajutat pe focşăneanul Mircea Dimofte să atingă culmile succesului în tenisul de câmp.
A început să practice sportul alb la vârsta de şase ani, sub îndrumarea regretatului antrenor George Bucuroiu, după ce tatăl său îi cultivase dragostea pentru acest sport, iar opt ani mai târziu s-a hotărât să plece la Academia de tenis „Vavassori" din Italia.
„Primii paşi în tenis i-am făcut alături de tatăl meu , acesta fiind un iubitor al sportului, practicând în special tenisul de câmp . Îmi amintesc cu drag acea perioadă, când la vârsta de 4 ani mergeam cu el la terenurile de tenis din sudul oraşului. Acolo am început să îndrăgesc sportul alb", povesteşte Mircea.
A participat la zeci de turnee din circuitul naţional de tenis, reuşind să se claseze printre primii tenismeni din ţară la toate categoriile de vârstă.
Mircea s-a bucurat de laurii victoriei şi la numeroase competiţii internaţionale, palamaresul său fiind de-a dreptul impresionant: peste 80 de trofee şi medalii, mai bine de jumătate obţinute în Italia. Toate aceste perfomanţe sunt rezultatul a ceea ce înseamnă plăcerea de a juca tenis şi de a fi cât mai mult pe teren.
„Tenisul reprezintă o parte din viaţa mea, îl practic pentru că îmi place şi mă simt bine când intru pe teren. M-a ajutat să mă formez ca persoană, m-a învăţat să lupt, să câştig , dar să şi pierd, deoarece viaţa este ca o scenă pe care trebuie să ştii să joci", mărturiseşte tânărul.
Student în America
La finele acestei luni, Mircea Dimofte va pleca să studieze în America, la Universitatea Toledo din Ohio, acolo unde va face parte şi din echipa de Divizia întâi, „Tennis Rockets Toledo".
„Pe plan sportiv, admiterea la Toledo a constat în primirea cărţii verzi din partea 'National Collegiate Athletic Association pentru a putea juca în echipa de tenis a universităţii, iar pe plan şcolar, au fost mai multe criterii de selecţie, printre care media generală din timpul liceului, mai mare de 9, nota de la bacalaureat, cel puţin 9,50 şi examenul Toefl pe care l-am susţinut în luna iunie a acestui an şi la care am obţinut un rezultat foarte bun", mai spune Mircea.
De asemenea, focşăneanul a obţinut o bursă, în valoare de nu mai puţin de 35.000 de dolari pe an, care include atât taxele de studiu, cazarea şi masa, cât şi antrenamentele şi turneele cu echipa.
Întrebări şi răspunsuri
Ce proiecte de viitor ai?
Obiectivul meu pentru următorii patru ani pe care îi voi petrece în America este să mă perfecţionez pe plan academic, dar si sportiv, iar după terminarea facultăţii mi-aş dori foarte mult să devin tenismen profesionist, să joc la un nivel cât mai înalt şi să am rezultate cât mai bune în cadrul celor mai importante turnee internaţionale.
Unde te vezi peste zece ani?
Peste un deceniu mă văd un sportiv împlinit, cu o carieră de succes şi recunosc că mi-ar plăcea să-mi îndrept atenţia şi către segmentul afacerilor, aşa că, cine ştie, poate o să fiu un prosper om de afaceri.
Ce-i place
Îmi place foarte mult să practic sporturile cu motor, atât pe uscat, cât şi pe apă, să ascult muzică house şi danse. De asemenea, îmi place să călătoresc, să cunosc oameni, locuri şi culturi noi, să mă distrez alături de prieteni, să mă plimb şi să mă bucur de fiecare peisaj din natură.
Ce nu-i place
Nu-mi plac oamenii făţarnici, care îi induc în eroare pe ceilalţi doar pentru a-şi atinge propriul interes, oamenii egoişti sau aroganţi. De asemenea, nu-mi place să-mi irosesc timpul fără rost, de aceea încerc să mă implic în cât mai multe activităţi plăcute.
Profil
Născut. 28 august 1990, Focşani
Studii. Liceul cu Program Sportiv Focşani, promoţia 2009
Ocupaţie. Student
Pasiuni. Călătoriile