PORTRET: Mihai Mudava, orfanul care lucrează pentru binele celorlalţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abandonat de părinți, a crescut în centre de plasament. Vrea să devină medic şi momentan este voluntar la Crucea Roșie și la Bibliotecă.

Mihai Mudava este un tânăr de 18 ani ce radiază de bucurie la fiecare clipă.

Când îl vezi, nu ai zice că povestea lui a început undeva într-un orfelinat. Mereu jovial și optimist, încearcă să pătrundă în societate, pe cele mai înalte culmi.

Pentru că s-a străduit, a fost admis la Colegiul Național „Al. Ioan Cuza", la care se pregăteşte deja de bacalaureat.

A ales profilul chimie - biologie pentru că vrea să se facă medic.

„Vreau să devin medic pentru că avem nevoie în România de mulţi medici. Mi-a propus o familie din Anglia, unde am fost în vizită de câteva ori, să merg acolo la studii. Dar eu am ales România pentru că ştiu că pe viitor va fi bine", ne-a spus Mihai.

Pasiuni: lectura şi zborul

Din cauza greutăţilor, Mihai a învăţat să aprecieze adevăratele valori şi şi-a dezvoltat mai multe pasiuni.

„Mie îmi place foarte mult să citesc. Eu consider că cel care nu citeşte nu se poate înţelege cu ceilalţi. Oricum eu am fost un norocos în sistemul acesta de asistenţă socială în care am trăit, pentru că am fost mereu îndrăgit de cei din conducere. M-au ajutat foarte mult. Mai văd câte un cerşetor cu picioare rupte şi mă gândesc că puteam ajunge şi eu aşa dacă mă lăsa mama pe stradă şi nu la spital", ni se destăinuie Mihai.

Tânărul vine în fiecare zi la bibliotecă, la secţia pentru copii, unde a pus la punct mai multe proiecte, majoritatea pe ecologie.

„Am avut şi o bursă de la fundaţia „Dinu Patriciu" pentru că am organizat Ziua Copilului de 1 iunie pentru câţiva copii de la Vintileasca. Acum derulăm ceva pe eclogie, vom merge cu colegii să adunăm deşeurile din păduri, parcuri", mai spune Mihai Mudava.

Întrebări și răspunsuri:

Ce alte planuri de viitor mai ai?

Aş vrea ca în viitor, dar mai târziu, să îmi iau brevet de pilot. Am zburat cu un aparat la acea familie în Anglia, unde am fost în vizită, şi mi-a plăcut foarte mult. Dar pe primul loc rămâne medicina.

Ce proiect ţi-a plăcut cel mai mult?

De ziua pompierilor am participat la o simulare de alunecări de teren. Ca şi voluntar la Crucea Roşie a trebuit să intervin să salvez victimele prinse printre dărâmături. Mi-a plăcut că am lucrat cu oameni în loc de păpuşi şi a fost totul cât mai aproape de real. Mă va ajuta în cariera mea în medicină experienţa de la Crucea Roşie.

Profil

NĂSCUT. 1 decembrie 1992, Focșani
OCUPAȚIE. Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Al. Ioan Cuza"
FAMILIE. Orfan

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite