PORTRET: Marian Covaci este un atacant de valoare al fotbalului vrâncean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 29 de ani, Marian Covaci are în palmares peste 250 de meciuri jucate în liga a II-a pentru echipele Unirea Focşani, FC Brăila, FC Snagov şi CSM Focşani. A marcat până acum peste 100 de goluri.A început fotbalul la vârsta de şapte ani la clubul Unirea Focşani. În competiţiile pentru copii a reuşit cu echipa din Focşani să cucerească o medalie de bronz la „Cupa Speranţelor".

La 14 ani s-a transferat la Liceul cu Program Sportiv unde a lucrat sub îndrumarea profesorului Matei Camil-Laurenţiu. A jucat timp de patru ani în campionatul naţional de juniori republicani, competiţie în care s-a remarcat prin felul său de atacant pur sânge în faţa apărătorilor adverşi.

„A fost o perioadă foarte bună în care am învăţat să descifrez multe din tainele sportului rege. Am avut o perioadă prolifică pe plan local. Împreună cu profesorul Matei Camil-Laurenţiu am câştigat patru titluri de campion al liceelor din Vrancea. Nimeni nu ne stătea în cale, formaţia noastră fiind de departe cea mai bună", spune Marian.

La finele junioratului, Marian Covaci a făcut pasul către echipa de seniori a clubului Unirea Foşani. A prins echipa de bază în scurt timp şi s-a impus prin calităţile sale în faţa unor jucători mult mai consacraţi la vremea respectivă.

„Au trecut mai bine de zece ani de la debutul meu în liga a II-a. Am debutat în deplasare, la Iaşi, meci pe care l-am câştigat cu scorul de 2-1. Am marcat golul victoriei şi a urmat un sezon foarte bun pentru noi. Am ajuns la peste 250 de partide jucate în liga a II-a în care am marcat peste 70 de goluri", continuă fotbalistul.

În liga I de futsal


În sezonul trecut, Marian Covaci s-a transferat de la CSM 2007 Focşani la colega de serie din judeţ, FC Panciu. Atacantul focşănean este jucător de bază şi la formaţia de liga I de futsal, CSM 2007 Focşani.


„Nu îmi este uşor să joc şi la sală şi pe gazon, dar lumea este mulţumită de mine. Îmi fac datoria la ambele cluburi, aşa că îmi doresc doar să fiu sănătos. Am prins peste 100 de partide în liga a III-a în care am însris aproximaiv 30 de goluri. În cariera mea am înscris peste 100 de goluri", spune Marian Covaci.


Sportivul regretă că nu a putut evolua în liga I la fotbal, chair dacă au existat oferte pentru el. Oţelul Galaţi, FCM Bacău şi Ceahlăul Piatra Neamţ şi-au arătat interesul pentru atacantului focşănean, dar pretenţiile financiare ale clubului Unirea au fost tot timpul prea piperate.

„Mă bucur că am bifat meciuri în liga naţională la futsal, un sport nou care a prins foarte mult şi la Focşani. Suntem calificaţi în sferturile de finală ale Cupei Romniei şi sperăm să ne calificăm, în premieră, în semifinalele acestei competiţii", conchide Marian.

întrebări şi răspunsuri

Ai vreun idol?

Gheorghe Hagi este jucăorul care mi-a marcat cariera. Când m-am apucat eu de fotbal era în mare vogă şi m-a făcut şi pe mine să merg la stadion pentu a face fotbal de performanţă. Sunt născut în aceeaşi zi cu Victor Piţurcă şi, pentru mine, fostul selecţioner este tot un model.

Ce obiective ai pentru viitor?

Îmi doresc să fiu sănătos şi să mai joc el puţin patru-cinci ani. Mă simt în putere şi cred că mai am multe de spus în fotbal. Respect toţi antrenorii cu care am lucrat până acum. Am avut multe de învăţat de la Ionuţ Chirilă, de la Jean Vlădoiu, Ion Gigi sau de la Relu Pastia. Mă gândesc serios să devin antrenor.

Ce îi place
Fotbalul a fost şi va rămâne marea pasiune a vieţii mele. În multe domenii personajele din viaţa reală sunt duplicitare şi asta se vede în traiul de zi cu zi al oamenilor. Sportul în general te învaţă să treci şi peste momente mai puţin fericite din viaţa ta şi te formează să fii de caracter.

Ce nu-i place

Să nu-i văd pe mincinoşi. Promisiunile deşarte, mai ales din partea oamenilor care conduc destinul unei societăţi. Nu mi-au plăcut niciodată personajele fără coloană vertebrală care nu au avut curajul să spună pe nume lucrurilor.


PROFIL
NĂSCUT 8 mai 1981, Focşani
STUDII Instructor sportiv
OCUPAŢIE Fotbalist la CSM 2007 Focşani în liga I de futsal
FAMILIE Un frate

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite