PORTRET: Lorena Frâncu este solistă de muzică populară şi uşoară/ Vezi aici la ce festivaluri a performat micuţa interpretă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se simte pe scenă ca în familie, obţine premii importante atât la festivalurile de folclor, cât şi la cele de muzică uşoară, iar la şcoală este o elevă premiantă.

Plină de viaţă şi şi cu zâmbetul mereu pe buze, Lorena Frâncu transmite bucurie şi optimism prin cântecele sale.

A început să se dedice muzicii în urmă cu patru ani ani, atunci când s-a înscris la Şcoala Populară de Arte din Focşani, după care s-a alăturat ansamblului folcloric „Cetiniţa"din Boţârlău, înfiinţat de solista profesionistă, Ana - Maria Botezatu.

Cu multă muncă şi dorinţă de a atinge culmile succesului, Lorena a reuşit să obţină premii importante la concursuri din întrega ţară.

A cântat pe scena Festivalului Internaţional „Dobroge, mândră grădină" din Mangalia, unde a luat premiul doi, pe a doua poziţie clasându-se şi la Festivalul Tinereţii din Costineşti.

Participarea la concursul „Mircea Vodă" din Brăila i-a adus un premiu trei, iar la „Muzică Psaltică" din Focşani a fost pe primul loc.

De asemenea, a cântat şi peste hotare, fiind invitată, alături de grupul „Cetiniţa" la un spectacol de Crăciun, organizat de italieni.

În ceea ce priveşte repertoriul, Lorena Frâncu interpretează melodii aparţinând artistelor Maria Pietraru, Maria Beraru şi nu în ultimul rând, Anei - Maria Botezatu, cea care se ocupă de pregătirea sa.

„Îmi place foarte mult să interpretez sârbe şi hore, deoarece sunt mai mai ritmate şi binedispun publicul, însă cânt şi foarte multe balade, deoarece acestea sunt impuse la toate concursurile importante. Cât despre artistele pe care le îndrăgesc, sunt foarte multe, însă Laura Lavric şi Irina Loghin sunt mai pe sufletul meu", mărturiseşte tânăra solistă.

Cântă melodiile Laurei Stoica

În urmă cu un an şi jumătate, Lorena Frâncu a luat decizia de a cânta şi muzică uşoară, înscriindu-se la cursurile de canto din cadrul şcolii „Music World", sub îndrumarea baritonului Mario Vasiliu.

Vocea a ajutat-o, iar rezultatele nu au întârziat să apară. „La festivalul 'Florile Dragostei' din Focşani am luat trofeul, la două dintre ediţiile concursului 'Vreau să fiu o stea' din Brăila am fost pe locurile doi şi trei, iar la 'Festivalul Tinereţii' din Costineşti am luat un premiu special din partea presei. La toate aceste spectacole am interpretat melodii din repertoriul regretatei Laura Stoica, însă îmi plac foarte mult şi piesele Andrei şi Elenei Gheorghe, artiste cu potenţial", mai spune Lorena.

Tânăra nu face performanţă doar în domeniul muzical, ci şi la şcoală, unde este premiantă şi unde se bucură de aprecierea tuturor profesorilor.

Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor ai?

Vreau să cânt şi să particip la festivaluri de renume, unde bineînţeles să iau premii cât mai bune. De asemenea, îmi doresc să am un repertoriu propriu, care să mă reprezinte şi nu în ultimul rând, să fac din pasiunea pentru muzică o carieră, iar în acest sens vreau să urmez un liceu de muzică, dar şi Conservatorul.

Dacă ar fi să alegi între muzica populară şi uşoară, pe ce drum ai vrea să continui?

Chiar nu pot să fac o alegere acum, deoarece îmi plac la fel de mult amândouă. Mulţi m-au sfătuit să merg pe muzica populară, deoarece am mai multă experienţă, însă deocamdată cânt ambele genuri.

Ce-i place

Îmi place foarte mult să pictez, în special peisaje. De asemenea, îmi place să să rezolv exerciţii de matematică dar şi să călătoresc. Nu în ultimul rând, îmi place să stau la vorbă cu prietenele mele din Boţârlău, dar asta doar atunci când am timp.

Ce nu-i place

Nu-mi place să treacă o zi fără să cânt. Dacă nu sunt la repetiţii, fredonez singură melodiile şi fac vocalize. Totodată, nu-mi place să se facă diferenţe între mine şi colegii mei de la şcoală, doar pentru că eu cânt şi iau premii la festivaluri.

Profil
Născută. 14 septembrie 1998, Focşani
Studii. Şcoala Generală Boţârlău
Ocupaţie. Elevă, clasa a VI-a
Familie. Un frate

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite