PORTRET: Georgiana Fulga, o speranţă a folclorului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face parte din Ansamblul Folcloric „Muguraşii" din Vrancea şi ori de câte ori urcă pe scenă reuşeşte să impresioneze publicul prin vocea ei deosebită şi prin ţinută.

Sensibilă, dar în acelaşi timp extrem de ambiţioasă, Georgiana Fulga a dezvoltat o pasiune aparte pentru muzica populară românească.

Încă din clasele primare era sufletul tuturor serbărilor şi al spectacolelor organizate în cadrul Şcolii de Arte şi Meserii din comuna Paltin, din judeţul Vrancea, acolo unde a avut şansa de a-l cunoaşte pe profesorul Marcel Chipăilă, cel care se ocupă de pregătirea sa de mai bine de cinci ani.

Împreună au pus bazele Ansamblului Folcloric „Muguraşii", Georgiana fiind prima solistă, iar cu timpul i s-au alăturat alte nouă fete care cred în tradiţiile poporului român şi care îşi doresc să ducă mai departe cântul popular.

Sunt, în total, 10 fete ca zece flori, care, atunci când urcă pe scenă, uimesc audienţa prin forţa cu care transmit

Sute de premii

De-a lungul anilor a participat la sute de concursuri şi festivaluri, obţinând premii importante. Printre cele mai însemnate rezultate se numără trofeul de la „Mugurii Vrânceni", locul doi la „Omătuţa" din Tecuci, dar şi calificarea în finala concursului „Vreau să fiu mare vedetă", unde a primit diverse bunuri materiale.

De asemenea, cântecele sale au putut fi ascultate de toţi românii, în cadrul emisiunilor difuzate pe posturi de televiziune precum „Antena 1", „Etno Tv" sau „Favorit Tv".

„Îmi place foarte mult să interpretez melodii din folclorul românesc, deoarece simt că mă reprezintă, mai ales că am copilărit într-o zonă de munte, unde se pune un accent deosebit pe tot ceea ce înseamnă tradiţii şi obiceiuri. Totodată, sunt atrasă de portul popular, care îţi dă o anumită prestanţă, mai ales când sunt pe scenă şi când ştiu că trebuie să impresionez juriul şi spectatorii nu doar prin voce, ci şi prin ţinută", mărturiseşte tânăra solistă.

Georgiana Fulga îşi doreşte foarte mult să aibă o carieră de succes ca interpretă de muzică populară, tocmai de aceea, cu sprijinul părinţilor, face toate eforturile pentru a-şi împlini visul.

Astfel, să nu mai facă naveta la repetiţii, familia i-a făcut un ministudio acasă, cu orgă, staţie şi calculator, şi săptămânal atât profesorul Marcel Chipăilă, cât şi colegele sale din ansamblu se întâlnesc la Paltin pentru a exersa.

„Îşi dă interesul"

Profesorul Marcel Chipăilă este foarte mulţumit de performanţele Georgianei şi este convins că va reuşi să-şi facă loc în breasla interpreţilor de muzică populară de înaltă ţinută.

„Este un copil sensibil, care îşi dă tot interesul şi căruia îi place ceea ce face. Sper ca pe viitor să auzim de ea ca fiind un mare nume al folclorului românesc", spune profesorul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?


Îmi doresc să termin cu bine clasa a VIII-a şi să fiu admisă la Liceul de Arte „Gheorghe Tătărăscu" din Focşani. De asemenea, vreau să particip la cât mai multe concursuri, să cânt pe scenele celor mai importante festivaluri de muzică populară şi să iau multe premii.

Cum reuşeşti să-şi împarţi timpul între şcoală şi pasiunea pentru muzică?

Am învăţat să-mi organizez activităţile zilnice. Când vin de la şcoală îmi fac temele şi apoi mă ocup de muzică. Chiar şi atunci când am câteva ore libere prefer să fac vocalize, deoarece îmi doresc să fiu din ce în ce mai bună.

Ce-i place

Îmi place să citesc, să navighez pe internet, însă foarte rar am timp, să mă uit la filme şi nu în ultimul rând să călătoresc. De asemenea, îmi place să fiu înconjurată de prieteni şi să mă bucur de momentele petrecute alături de familie, care mă susţine în toate proiectele mele muzicale. Îmi plac foarte mult plimbările în natură, alături de cei dragi.

Ce nu-i place

Nu-mi plac oamenii falşi care se dau drept prieteni, însă pe la spate te vorbesc de rău şi nici nu recunosc faptul că greşesc, măcar în ultimul moment. Nu vreau să am de-a face cu mincinoşii şi ipocriţii şi nu-mi place să treacă o zi fără să fac vocalize.

Profil

Născută. 1 februarie 1997, Brăila
Studii. Şcoala de Arte şi Meserii din Paltin
Ocupaţie. Elevă, clasa a VIII-a
Familie. Doi fraţi şi o soră

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite