PORTRET: Avocatul Dănuţ Pleşa este campion naţional la kick-boxing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Practică artele marţiale din 1986, iar zece ani mai târziu a înfiinţat clubul Nidan Focşani cu secţii de Kick-Boxing, Muay-Thai şi Qwan Ki Do.


Chiar dacă în fiecare zi se dedică total meseriei de avocat, Dănuţ Pleşa nu a lăsat de izbelişte marea pasiunii a vieţii sale, artele marţiale.


"De cel puţin două ori pe săptămână, la ora nouă seara, merg la sală pentru a mă menţine în formă. Am clubul meu de mai bine de zece ani şi mă pregătesc împreună cu sportivii mei.

Ani de-a rândul am reuşit performanţe notabile în cadrul concusrurilor la care am participat", spune bărbatul. În total, până în prezent au obţinut peste 200 de medalii la Campionatele Naţionale de Kick-Boxing, Muay Thai şi Qwan Ki Do.


„Nu este puţin lucru, mai ales că în urmă cu zece ani întrecerile erau foarte puternice, cu sportivii de mare valoare. Acum, s-a trecut la profesionism şi numai cine are bani mulţi poate participa la turnee", spune avocatul focşănean.


Dănuţ Pleşa recunoaşte că puţini dintre colegii săi ştiu despre marea sa pasiune, artele marţiale.


"Când am intrat în avocatură nu m-am gândit niciodată să mă bat cu pumnul în piept pentru realizările mele ca sportiv şi antrenor de arte marţiale.


Sunt două drumuri diferite şi este nu mai treaba mea ceea ce fac. Încă din anul 1986 am practicat artele marţiale. Pe atunci făceam antrenamante mai mult pe ascuns pentru că nu prea era voie să practici aşa ceva. Sunt fericit pentru ceea ce am realizat în sport"
, spuen bărbatul.


Dublu campion naţional


Dănuţ Pleşa a dorit sa realizeze pentru iubitorii sportului din Vrancea lucruri care erau imposibile înainte de 1990. A înfiinţat clubul de arte marţiale Nidan Focşani, al cărui preşedinte este de mai bine de zece ani.


Dănuţ Pleşa a cucerit peste 50 de medalii ca sportiv în competiţiile la care a luat parte. Cele mai importante sunt cele doupă medalii de aur din cadrul finalelelor Campionatului Naţional de contact.


"Să fii campion naţional în orice sport înseamnă enorm. Este o muncă titanică, dar ai o mare satisfacţie atunci când urci pe prima poziţie a podiumului. Am două medalii de aur de la Campionatul Naţional, la care ţin cel mai mult", spune Dănuţ Pleşa.


Recunoaşte că în ultimii ani s-a dedicat mai mult avocaturii, meserie de care s-a ataşat foarte mult. "Am hotărât să mă fac avocat atunci când m-am lovit de situaţii fără ieşire. Am avut până acum câteva cazuri importante.


L-am apărat pe Gheorghe Flutur într-un caz strămutat la Focşani, dar am avut onoarea să reprezint într-un caz pe moştenitorii familiilor de moşieri şi mari politicieni, cum ar fi Apostoleanu şi Sturdza", spune Pleşa.

întrebări şi răspunsuri


Ce planuri de viitor ai?


Îmi doresc foarte mult ca într-un timp cât se poate de scurt să pot organiza la Focşani un mega-turneu de K1 la care să participe cei mai buni sportivi de contact din judeţ. Focşaniul merită acest lucru, dar avem nevoie de sponsori pentru a putea organiza la un nivel înalt acest turneu. Nu ducem lipsă de sportivi de mare ţinută, dar unii sunt marginalizaţi din cauza bugetelor tot mai scăzute care se alocă pentru sport.


Unde se desfăşoară antrenamentele clubului Nidan?

La sala de judo a Liceului cu Program Sportiv din Focşani. Suntem în colaborare cu mai multe firme de pază, ordine şi siguranţă. Competiţiile sunt din ce în mai puţine pentru că la amatori nu mai există aşa de mare interes ca în alţi ani. Eu sunt mulţumit de activitatea clubului.

ce îi place


Îmi place să fac sport şi să pot ajuta oamenii. Îmi place să duc la bun sfârşit lucrurile, chiar dacă pe drum apar multe dificultăţi. Satisfacţia este mult mai mare când ţi se pun piedici. Călătoriile şi plimbările în aer liber mă fac să mă simt mai liber ca oricare om de pe planeta asta. În plus, simt ce înseamnă viaţa cu adevărat.

ce nu îi place


Nu îmi place de cei care vor să rezolve lucrurile într-un mod facil, superficial. Cei care iau şapgă sau recurg tot timpul la micile intervenţii pentru a-şi rezolva unele probleme trebuie să dispară repede dintr-o societate curată, modernă. Detest minciuna şi oamenii fără coloană vertebrală.


profil
NĂSCUT 17 IUNIE 1970
STUDII Licenţiat în Construcţii Navale, Universitatea "Dunărea de Jos " din Galaţi, licenţiat în studii juridice la Universitatea Petre Andrei din Iaşi, Facultatea de Drept.
OCUPAŢIE Avocat
FAMILIE Căsătorit

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite