Oraşul vinului, din nou în beznă/ Panciu a fost lăsat fără iluminat public stradal din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii se plâng că le este frică să îşi mai lase copiii să vină singuri de la şcoală seara iar poliţiştii au intrat în alertă întrucât infracţionalitatea ar putea creşte.

Furnizorul de energie electrică, SC Electrica SA, a tăiat din nou lumina în Panciu. Din cauza datoriilor ce ajung, potrivit directorului Directorul Agenţiei de Furnizare a Energiei Electrice, Ionel Preda, la 1,2 milioane de lei, graficul de eşalonare a fost depăşit.

"Am fost groaznic de înţelegători cu el mai mult decât cu orice alt client. Au venit şefii de la Ploieşti şi au discutat cu el. Toate graficele de eşalonare au fost depăşite, nu le-a respectat motiv pentru care am dat primăria în judecată. Chiar şi aşa am mai aşteptat câteva luni. Acum nu mai avem ce face!", ne-a declarat Ionel Preda.

"Noaptea, de la şcoală"

Edilii din Panciu acuză Electrica. „Este un abuz! Noi tocmai am plătit două tranşe de bani în decembrie 2010 şi în februarie 250.000 lei. Marţi am plătit şi miercuri ne-au tăiat lumina pe străzi. Am dat în judecată Electrica pentru două facturi umflate în lunile ianuarie din ultimii doi ani care sunt triple faţă de altele şi ei ştiu că vor pierde şi ne-au tăiat lumina să ne facă să plătim. Noi am vorbit şi cu poliţia să sporească efectivele în stradă că va creşte rata
infracţionalităţii"
, spune viceprimarul Iulian Nica.

Localnicii sunt speriaţi. "Noaptea este greu că vin oamenii de la serviciu, copiii de la şcoală şi îţi fură careva geanta sau chiar sare la tine, nu vezi nimic să te fereşti. Ne este frică dar cu cine să ne batem?! Plătim taxe şi impozite degeaba nu vedeţi?!", ne-a spus indignată Elena Anghel (43 ani), din Panciu.

Reprezentanţii Electrica contracarează. „Că s-a oprit curentul nu are legătură cu procesul, cu cele două facturi. Au fost nişte citiri greşite şi s-a remediat acea situaţie", spune directorul Agenţiei din Focşani, Ionel Preda.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite