Orăşeni în centru, cu butelia în spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii din blocul nr. 10 de pe strada Arhitect Ion Mincu se chinuie de zeci de ani cărând buteliile pe scări Motivaţia primită de la furnizorul de gaz: au prea puţin aer în bucătărie. Explicaţia hilară stârneşte amărăciunea pe chipul locatarilor din blocul cu patru etaje.

Locatarii blocului nr. 10 de pe strada Ion Mincu trăiesc şi acum ca în secolul trecut. Deşi locuiesc în zona ultracentrală a oraşului de pe Milcov unde lumea defilează cu maşini de fiţe, gătesc la aragaz cu butelie, trag de vasele cu gaz pe scări în fiecare lună şi stau cu frica în sân să nu explodeze. Este vorba de locatarii din 64 de garsoniere.

Aceasta pentru că furnizorul de gaz metan a refuzat să le racordeze blocul la reţeaua oraşului.

"Am vrea să se racordeze blocul la gaze să scăpăm şi noi de buteliile acestea că ne tot cărăm cu ele pe scări. Ne este frică să nu le scăpăm pe scări mai facem şi o catastrofă. Dar am înţeles că nu vor cei de la gaze să racordeze blocul. De 20 de ani de când stau aici nu s-a putut face nimic. Trebuie să facem toţi de pe scară dar şi aşa, dacă cei de la gaze nu vor, degeaba", ne-a spus Ancuţa Trifan (47 ani), una dintre locatarele din scara cu numărul patru al blocului 10 de pe strada Arh. Ion Mincu.

"Prea puţin aer în bucătărie"

Motivaţia i-a lăsat muţi pe locatarii blocului de garsoniere: au bucătăria prea mică. În timp ce răspunsul oficial al actualilor reprezentanţi ai reţelei de gaz metan se lasă aşteptat, primarul municipiului, Decebal Bacinschi ne-a răspuns în acelaşi mod: "De vină sunt...bucătăriile prea mici".

"Am înteles că acolo de mult timp s-a pus problema să nu fie racordat la gaze acel bloc pentru că au suprafaţa unde ar trebui să fie trasă ţeava de gaze prea mică. Au bucătăriile mici iar pentru a trage gaze este nevoie de o cantitate de aer în încăperea respectivă mai mare. Altfel este pericol în cazul în care apar anumite defecţiuni. Dar acolo este o suprafaţă privată deja, noi nu mai avem niciun amestec", ne-a spus edilul.

Chiar dacă bucătăriile locatarilor din blocul nr. 10 sunt de şase mp, nu vor beneficia de reţea de gaze prea curând.

Din ciudăţeniile Focşaniului

Un alt aspect cel puţin ciudat în municipiul Focşani este lipsa lifturilor la două blocuri turn cu nouă etaje. Este vorba de blocurile 63 şi 65 de pe strada Cuza Vodă.
Timp de 20 de ani, locatarii celor două blocuri au urcat zeci de trepte în fiecare zi cu bagaje. Într-un final, situaţia s-a rezolvat pentru locatarii unuia dintre blocuri. Au reuşit să instaleze lift plătind mare parte din bani din buzunar.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite