Orăşelul Copiilor, deschis cu Festivalul datinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii colindători de la Vintileasca s-au pozat alături de răţoiul Donald
Copiii colindători de la Vintileasca s-au pozat alături de răţoiul Donald

Aseară, într-o atmosferă parcă desprinsă din poveste, pe o vreme creată parcă special pentru momentul de sărbătoare, a fost inaugurat Orăşelul Copiilor, amenajat în Parcul „Nicolae Bălcescu". Acesta ar trebui să însemne principalul punct de atracţie pentru copii pe perioada sărbătorilor de iarnă, care coincide şi cu vacanţa lor şcolară.

image

Cei aproximativ 400 de colindători, veniţi din toată Vrancea dar şi din judeţele învecinate la parada costumelor şi tradiţiilor de Crăciun, au însufleţit manifestarea, entuziasmul celor mici atingând cote ridicate în momentul în care şi-au primit cadourile de la darnicul Moş Crăciun.

image

40 000 de lei pentru amenajare

Dincolo de acest lucru, din păcate, Orăşelul Copiilor este lipsit de culoare şi extrem de auster, semn că municipalitatea duce lipsă de idei când vine vorba să-i bucure pe copii.

Doar iluminatul multicolor şi ansamblul de figurine reprezentând scena naşterii lui Iisus Hristos dau cât de cât o notă festivă spaţiului.

„Sunt aceleaşi figurine de ani de zile, doar că au mai fost recondiţionate. Nimic nou sub soare. Am venit să vedem un orăşel vesel, dar de fapt el este trist. O fi din cauza lipsei banilor", ne-a declarat dezamăgită Maricica Soare, din Focşani.

Nici copii nu s-au arătat foarte încântaţi de modul cum a fost amenajat spaţiul destinat lor.

image

„Noroc cu festivalul datinilor şi obiceiurilor, care ne-a impresionat, pentru că în rest nu sunt mari posibilităţi de distracţie. Totuşi, ne bucurăm de ninsoare", ni s-a destăinuit Andreea Diţă, elevă în clasa a cincea.

Este de menţionat că Primăria municipiului Focşani a alocat de la bugetul local pentru amenajarea Orăşelului Copiilor suma de 40 000 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite