Oprişan, trimis acasă nejudecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baronul a venit la proces flancat de avocaţi.
Baronul a venit la proces flancat de avocaţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan s-a prezentat astăzi pentru pentru prima dată în faţa magistraţilor după ce dosarul de corupţie intentat de Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA) în 2005 şi în care baronul este acuzat de un prejudiciu de două milioane de euro s-a întors de la Cluj.

Baronul nu a fost audiat însă întrucât procesul a fost din nou amânat, pentru a patra oară de când s-a întors la Judecătoria Focşani.

Motivul: avocatul unuia dintre inculpaţi, fostul director tehnic din CJ, Ion Costeanu se afla la un alt proces.

Baronului i se impută achiziţionarea Complexului Turistic „Căprioara" dar şi mai multe lucrări de reparaţii pe 43 de drumuri comunale achitate înainte de alegerile din 2004 şi neexecutate.

Pe numele său figurează patru capete de acuzare: fals, uz de fals, utilizare credite în alte scopuri decât cele pentru care au fost încredinţate şi abuz în serviciu.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de cinci mai.

Preşedintele CJ Vrancea urmează să fie citat de procurorii DNA şi în cazul senatorului arestat Cătălin Voicu, însă de această dată ca martor. Oprişan va fi chemat la audieri alături de soţia senatorului PSD, Miron Mitrea întrucât Voicu ar fi intervenit pe lângă magistraţi pentru a -i rezolva dosarul de corupţie al lui Oprişan.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite