Oprişan şi-a scos scutire ca să scape de proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de corupţie intentat de DNA preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Oprişan & Co pentru prejudiciul de două milioane de euro adus statului în 2004 a fost amânat din nou la termenul de ieri, până pe 7 aprilie.

De această dată, amânarea a fost cerută de preşedintele CJ în baza unei adeverinţe medicale potrivit căreia suferă de pneumonie interstiţială.

Şi fostul director tehnic din cadrul Consiliului Judeţean, Ion Costeanu, s-a dat bolnav înregistrând la dosar un certificat medical.

Amânarea procesului a fost cauzată însă şi din cauza unei lipse de proceduri.

"Instanţa nu a primit confirmarea că a fost trimisă citaţia către Miniterul Finanţelor, instituţia nefiind reprezentată", a spus magistratul Luminiţa Duţă.

Abţinerea judecătoarei, respinsă

Dubios este faptul că magistratul Luminiţa Duţă este nevoit să judece acest dosar cu aceleaşi probe, cu toate că în trecut a cerut refacerea urmăririi penale iar decizia sa a fost casată de Judecătoria din Cluj.

Pentru a nu lucra peste convingerile sale, Luminiţa Duţă a depus cerere de abţinere în acest dosar însă nu i-a fost acceptată de Judecătoria Focşani.

Aşadar, procesul continuă cu aceleaşi probe chiar dacă preşedintele completului de judecată a cerut cercetări suplimentare.

Pe numele lui Marian Oprişan şi a celor cinci funcţionari din CJ judecaţi în dosar figurează patru capete de acuzare: fals, uz de fals, utilizare credite în alte scopuri decât cele pentru care au fost încredinţate şi abuz în serviciu.

Acestea pentru lucrări de reparaţii pe 43 de drumuri comunale, achitate în campania electorală din 2004 şi neexcutate dar şi pentru achiziţionarea Complexului Turistic „Căprioara".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite