Oprişan îşi păzeşte partidul cu bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 20.000 de euro se cheltuie anual pentru paza PSD Vrancea, formaţiune găzduită într-un imobil luxos al Consiliului Judeţean

În timp ce parcurile din Focşani au fost lăsate de Primărie nepăzite, din cauza lipsei de fonduri pentru prestările de servicii oferite de poliţia comunitară, anumite obiective din municipiu, cum este cazul sediului principalului partid politic din Vrancea, beneficiază de pază non-stop plătită din banii cetăţenilor, respectiv din bugetul Consiliului Judeţean.

Folosindu-se de un şiretlic destul de dubios, şi anume că sediul în care-şi desfăşoară activitatea PSD Vrancea se află în proprietatea Consiliului Judeţean, conducerea administraţiei judeţene a găsit de cuviinţă că asigurarea pazei imobilului cu pricina poate fi făcută fără nicio problemă din bani publici.

Asta deşi în acel sediu se derulează de mai bine de 15 ani o activitate eminamente politică.

O oră de pază costă nouă lei

Şeful Poliţiei Comunitare Focşani ne-a confirmat această situaţie, instituţia pe care o conduce încasându-şi banii pentru paza sediului PSD de la Consiliul Judeţean.

„Avem patru oameni care păzesc acolo, pe rând, 24 de ore din 24. Tariful negociat cu Consiliul Judeţean pentru paza imobilului este de 8,94 de lei/oră", ne-a declarat Ion Gheorghe, şeful Poliţiei Comunitare.

La un calcul rapid, acest lucru însemnă că instituţia Consiliului Judeţean plăteşte pentru plata sediului PSD, într-o singură zi, 214 lei, pentru o lună 6.500 de lei, iar pentru un an, aproape 80.000 de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, nu ne-a răspuns la niciunul dintre apelurile telefonice pe care i le-am făcut pentru a-i consemna punctul de vedere.

În schimb, directorul economic al Consiliului Judeţean ne-a declarat că nu vede nicio problemă în această situaţie.

Şefii CJ spun că e OK

„Nu este nimic ilegal. Ei au calitatea de chiriaşi, iar noi trebuie să ne păzim imobilele noastre", ne-a precizat Dumitru Diţă.

Este de menţionat că în urmă cu şase ani imobilul în cauză, în care funcţiona ca şi acum tot sediul PSD, a beneficiat de lucrări de modernizare, inclusiv dotări de lux, plătite tot de Consiliul Judeţean, în sumă de 20 de miliarde de lei vechi, la valoarea banilor de atunci.

„Nu mă pricep dacă este legal sau nu, dar în mod cert este imoral ca paza unui sediu de partid să se facă din banii contribuabililor", este de părere focşăneanca Minodora Dima.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite