Oprişan insistă pe instituirea situaţiei de urgenţă, Guvernul îi răspunde că nu e cazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan
Marian Oprişan

Acesta a fost furibund la adresa Guvernului şi a reprezentanţilor acestuia teritoriu, considerând că solicitarea sa nu este aprobată din motive politice.

Pentru a treia seară consecutiv, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a tunat şi fulgerat la adresa Guvernului, vinovat în opinia sa că nu vrea să instituie situaţia de urgenţă în Vrancea.

"Nici până în această zi Guvernul nu a făcut nimic cu excepţia urgenţelor medicale. Nici nu vreau să mă gândesc la situaţia în care localităţile Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Brăila, Galaţi, Constanţa, sunt judeţe conduse de şefi ai administraţiei publice USL. Nu înţeleg refuzul Guvernului de a rezolva situaţia de urgenţă în care se află cei 250.000 de cetăţeni afectaţi de căderea masivă de zăpadă. Să clarific un lucru clar: vorbim despre lege şi aplicarea ei", a spus Marian Oprişan, dând citire legilor care definesc situaţia de urgenţă.

Acesta a mai spus că situaţia actuală este un caz de forţă majoră prin faptul că 55 de localităţi sunt blocate, iar oamenii nu au acces la alimente, apă, medicamente .

La rândul lor, reprezentanţii Guvernului în teritoriu spun că situaţia de urgenţă cerută de Oprişan ar fi încurcat mai mult lucrurile.

„Starea de urgenţă este în momentul în care armata ar prelua controlul. Ar fi instituit panică şi ar fi îngreunat rezolvarea cauzelor urgente de care ne-am ocupat. Anticipăm că mâine toate drumurile vor fi deblocate", a răspuns prefectul Sorin Hornea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite