Oprişan, lăsat fără terenul de lângă Căprioara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul ce prevedea transferul terenului de sub complexul turistic "Căprioara" şi cel din împrejurimi în Crângul Petreşti de 21. 882 mp din domeniul privat al municipiului Focşani în domeniul privat al Consiliului Judeţean nu a fost votat de consilieri.

EXCLUSIV/ Iată cât de cheltuitori sunt deputaţii gălăţeni!

Mai exact, cel care a dat votul decisiv la proiectul ce necesita două treimi din voturi a fost consilierul Romeo Paul Postelnicu.

Consilierul a replicat că motivele expuse în cererea trimisă de CJ municipalităţii nu sunt întemeiate întrucât terenul nu poate fi dat în schimbul clădirii în care se află Primăria Focşani, întrucât corpul C al Palatului Administrativ aparţine deja municipalităţii.

Mai mult decât atât, CJ nu a menţionat ce intenţioneză să facă cu terenul. "O hotărâre a Guvernului din 2002 arată clar că acest corp este proprietatea Primăriei Focşani că a fost dat la schimb o dată deja cu vechea Prefectură. Suntem caz singular în ţară unde oraşul este golit de imobile şi terenuri. Sala sporturilor, terenurile de fotbal şi handbal sunt date, clădirea prefecturii. Peste tot te loveşti de problema asta în oraş", a declarat Romeo Paul Postelnicu.

Consilierii au mai replicat că terenul din Crângul Petreşti, donat de regele Carol Focşanilor va rămâne în folosinţă gratuită către CJ aşa cum este dat de ani buni.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan nu a putut fi contactat în cursul zilei de astăzi.

Votează ce s-a cumpărat deja

Momente ilare la şedinţa ordinară a consiliului local de aseară. Unele proiecte de hotărâre ce erau supuse la vot în plen erau deja „hotărâte", adică puse în practică.

La capitolul finanţare pentru Zilele Municipiului Focşani, când consilierii au propus transferul a 2.000 de lei de la insigne la publicarea unei cărţi cu istoricul urbei, Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a intervenit şi a spus: „Le-am cumpărat deja pe toate. Nu mai avem ce bani să mutăm". În final, consilierii au transferat 2.000 de lei de la bugetul manifestărilor ce ajunge la 19.000 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite