Omul de afaceri focşănean Ion Martiş vrea cartier rezidenţial la Crâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri focşănean Ion Martiş cere Primăriei să aprobe Planul Urbanistic Zonal pentru un nou cartier rezidenţial pe care intenţionează să îl construiască la marginea rângului Petreşti împreună cu ginerele său, Ovidiu Alexandru Bejenaru si Dumitru Ciubotaru, un alt om de afaceri.

Dacă aleşii locali îşi vor da votul pentru proiectul lui Martiş, cartierul de locuinţe ar urma să fie ridicat pe terenul ce a aparţinut fostei Staţiuni de Cercetare Pomicola, pe o suprafaţă de 262.832 de mp.

"Zona studiată se află în extravilanul municipiului Focşani cu acces la drumul judeţean 204 E Focşani - Petreşti. Cartierul va fi însoţit şi de servicii complementare nepoluante", se arată în referatul înaintat consiliului local.

Cartierul de lângă autostradă

Pe lângă accesul la drumul judeţean, terenul vizat pentru noul cartier rezidenţial se află în apropierea zonei prin care va trece Autostrada Focşani - Ploieşti aflată în fază de proiect încă din anul 2008 şi care face parte din Coridorul IX ce se întinde de la Helsinki, Finlanda până la Salonic, Grecia.

După construirea autostrăzii, cu siguranţă preţul terenurilor şi al locuinţelor în zonă va urca la valori inestimabile, ţinând cont că zona este departe de aglomeraţia din oraş şi lângă zona verde de 41 de ha, Crângul Petreşti. Fapt speculat cu siguranţă şi de Ion Martiş.

Terenul cu pricina era vizat şi în trecut pentru construcţia unui supermarket, tot de Martiş alături de patronul ecipei FC Argeş, Cornel Penescu, implicat acum în dosarul corupţiei din fotbal, Marius Martiş (fiul omului de afaceri focşănean) şi Ionică Serea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite