Omul de afaceri Constantin Nistoroiu şi un funcţionar al Primăriei Focşani au fost trimişi în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Nistoroiu este învinuit pentru infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor în timp ce în sarcina lui Dorică Savin s-a reţinut infracţiunea de neglijenţă în serviciu.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Nistoroiu, asociat şi administrator al SC NIS PROD SRL Focşani şi a lui Dorică Savin, funcţionar public la Primăria Municipiului Focşani - Serviciul taxe şi impozite locale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că la data de 16 iunie 2006, Nistoroiu Costantin a depus la Agenţia SAPARD o cerere prin care a solicitat finanţare europeană nerambursabilă din fondurile SAPARD pentru derularea şi finalizarea proiectului intitulat „Modernizarea morii de grâu aparţinând SC NIS PROD SRL, localitatea Focşani, judeţul Vrancea".

"La documentaţia depusă în susţinerea cererii sale, acesta a folosit un certificat fiscal eliberat de Primăria municipiului Focşani ce atesta în mod nereal că societatea comercială menţionată nu are debite de plată restante la bugetul local. Acest certificat a fost întocmit de inculpatul Dorică Savin care, în calitatea sa de angajat al Serviciului taxe şi impozite locale, a eliberat documentul fără să verifice situaţia reală a SC NIS PROD SRL", se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, pe parcursul derulării proiectului, Nistoroiu Constantin a mai prezentat Agenţiei SAPARD şi alte documente în care a consemnat în mod nereal că nu se află în conflict de interese cu reprezentanţii societăţilor comerciale ce au câştigat procedurile de achiziţie organizate pentru punerea în practică a proiectului.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bucureşti s-a constituit parte civilă cu suma de 1.633.076,55 lei (aproximativ 463.349,56 euro). În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând SC NIS PROD SRL Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite