O treime din elevii vrânceni sunt săraci şi primesc rechizite gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei aproximativ 50 000 de elevi care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ preuniversitar din Vrancea, peste 17 000 trăiesc la limita sărăciei. Cel puţin aşa reiese din raportarea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea cu privire la numărul de beneficiari de rechizite gratuite pentru anul şcolar 2010 - 2011.

17450 de pachete de rechizite se află în depozitul ISJ Vrancea şi urmează să fie distribuite până la sfârşitul acestei săptămâni.

Acestea conţin 20 de caiete, penar, stilou, ascuţitoare, creioane colorate, bloc de desen iar elevii de clasa I beneficiază şi de un ghiozdan, valoarea unui pachet de rechizite fiind de 15 lei.

Cele mai multe vor merge în mediul rural, dar nu este mai puţin adevărat că sărăcia se manifestă acut şi în rândul familiilor elevilor din Focşani.

Sărăcia este şi mai mare

„Noi suntem o şcoală de cartier, cu 400 de elevi. Din aceştia, pentru 103 s-au întocmit dosare sociale să primească rechizite. Sunt mulţi foarte amărâţi, care au câte trei - patru fraţi, cu părinţi care şi-au pierdut serviciul", ne spune Rodica Boboc, administrator la Şcoala „Alexandru Vlahuţă" din Focşani.

Vorbele sale sunt întărite de Maricica Gheorghiţă, consilier în cadrul Serviciului Administrativ al ISJ.

„În mod normal, ar fi trebuit să fie mai mulţi beneficiari de rechizite şcolare, dar părinţii fiind foarte săraci au renunţat să mai facă ancheta socială, pentru că şi acolo trebuie să plătească nişte taxe. Le-au cumpărat caiete la copii fără să mai aştepte ajutorul de la stat", spune Maricica Gheorghiţă.

Ministerul Educaţiei a alocat judeţului Vrancea pentru achiziţia de rechizite gratuite suma de 2,7 miliarde de lei vechi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite