O sută de ani de la inaugurarea primei Biblioteci Publice în oraşul Focşani GALERIE FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centenar la Biblioteca Judeţeană
Centenar la Biblioteca Judeţeană

La Galeriile de Artă din Focşani au debutat astăzi manifestările prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea primei biblioteci.

Seria de manifestări dedicate Centenarului Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu" a debutat astăzi, la Galeriile de Artă din Focşani, locaţie care va găzdui pe parcursul a trei zile principalele evenimente culturale care marchează evenimentul.

Invitata de onoare a evenimentului de astăzi a fost conf. dr. Elena Târziman, director General al Bibliotecii Naţionale a României, vrânceancă la origini, care a ţinut să-şi arate satisfacţia faţă de ceea ce reprezintă astăzi Biblioteca Judeţeană.

Centenar la Biblioteca Judeţeană

CLICK aici pentru imagini

Cu acest prilej, conducerea Bibliotecii judeţene a înmânat diplome de onoare unor personalităţi ale oraşului care au contribuit în timp la dezvoltarea acestei instituţii.

Timp de trei zile, vor avea loc colocvii profesionale dedicate centenarului şi dezbateri, întâlniri cu scriitori şi invitaţi speciali, lansări de carte, vernisaje expoziţii, vizionări de filme documentare, vizite la secţiile bibliotecii, dialog între generaţii, concerte, nocturna cărţii şi a lecturii, tombolă, concursuri ad-hoc şi premii.

Totodată, în aceeaşi perioadă se va desfăşura şi Târgul de Carte, ediţia a VIII-a, la Galeriile de Artă Focşani, unde vor fi prezente 20 de edituri naţionale şi locale, cu aproximativ 2000 de volume, la preţuri promoţionale.

CITIŢI AICI PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR CULTURALE DEDICATE CENTENARULUI

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite