O mie de oameni sunt izolaţi de două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din satele Peste gârlă, Răchitaşu, Fetig şi Hotaru sunt izolaţi de două zile după ce DN 2 M, drumul ce face legătura cu municipiul Focşani, s-a surpat luni din cauza ploilor.

Tot din cauza ploilor, au fost inundate şase case în comuna Slobozia Bradului, subsolul unui bloc din oraşul Panciu şi o casă din satul Jitia de Jos.

"Suntem îngrijoraţi în primul rând pentru intervenţiile de urgenţă, ştiu eu, Ambulanţe, Pompieri dacă va fi nevoie. Acum cerem ajutor de la Prefectură pentru că nu avem utilajele necesare. Avem un buldoescavator mic şi nu avem ce face cu el. Oricum, precipitaţiile au fost foarte mari la noi că apa a fost mai mare ca în 2005 pe Milcov", ne-a declarat Ionel Budeanu, primarul comunei Andreiaşu de Jos.

Meteorologii anunţă că maximele precipitaţiilor din ultimele zile au fost de 67,5 l /mp, înregistrată la staţia din Vintileasca, şi de 61, 4 l /mp, la staţia de la Reghiu.

Alte 10 gospodării din Andreiaşu de Jos sunt în pericol întrucât se află pe marginea drumului surpat, lângă malul râului Milcov. Autorităţile locale au cerut ajutorul Prefecturii, întrucât nu au utilajele necesare să intervină, urmând ca mai marii judeţului să ajute la degajarea zonelor izolate.

În satul Peste Gârlă din comuna Jitia accesul a fost reluat însă doar pietonal, după ce autorităţile locale au improvizat o punte din lemn. Localnicii din Jitia şi Andreiaşu de Jos se confruntă cu astfel de probleme aproape la fiecare ploaie întrucât drumul cedează de fiecare dată.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite