Vrancea: UPDATE Mama fetiţei ucise cu brutalitate şi copilul ei de un şi jumătate vor fi internaţi în Centrul Maternal din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia îndurerată, lângă sicriul micuţei
Familia îndurerată, lângă sicriul micuţei

Copila despre care se spunea că a murit după ce a căzut din podul casei a fost supusă unor chinuri groaznice de concubinul mamei. Procurorii vin cu dezvăluiri şocante. Trupul micuţei era plin de vânătăi dobândite în urma unor torturi de neimaginat. Criminalul a fost reţinut pentru omor deosebit de grav.

Update:ora 16.00

Daniela Munteanu şi copilul acesteia, în vârstă de un an şi jumătate, vor fi ocrotiţi în cadrul Centrului Maternal din Focşani pe o perioadă de şase luni, timp în care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului va continua derularea anchetei. "Mama şi copilul acesteia au fost identificaţi în comuna Ţifeşti, satul Clipiceşti, acolo unde îşi are domiciliul bunica maternă a fetiţie ucise. Întreaga familie şi-a exprimat acordul ca cei doi să fie ocrotiţi în cadrul Centrului Maternal. Pe această cale, doresc să fac un apel către autorităţile locale să sesizeze Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului ori de câte ori sunt depăşite de situaţie", declară Daniela Nicolaş, director al DGASPC Vrancea.

Ora 13.00

Asistenţii din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului Vrancea se află la Câmpuri pentru a stabili ce se va întâmpla cu celălalt copil pe care Daniela Munteanu îl are în grijă.

"Nu mă pot pronunţa înainte de a se lua o măsură, dar sigur se va lua cea mai bună decizie, pentru ca acel copil să nu sufere", declară Daniela Nicolaş, director DGASPC Vrancea.

Ora 12.00 Autorităţile locale din Cîmpuri susţin că abuzurile asupra fetiţei au fost întotdeauna ascunse da Daniela Munteanu, mama Georgianei.

Primarul comunei, Dumitru Vlădescu spune că nimeni din nu ştia de violenţa cu care era bătută micuţa Georgiana Mădălina Ciobotaru. Edilul crede că cel de-al doilea copil al familiei ar trebui luat de către Protecţia Copilului ca să nu se mai întâmple o altă tragedie.

"Nimeni nu ştia de violenţa la care era supusă micuţa. Mama este principala vinovată pentru că nu a anunţat organele în drept atunci când fetiţa era bătută cu bestialitate de către concubinul ei. De câte ori era înterebată de ce are copilul vânătăi, spunea că a căzut din pătuţ sau de pe scări. Nu erau aşa de violenţi în viaţa de zi cu zi ca să ne atragă atenţia mai mult decât ar trebui. Eu le-am spus celor în drept să le ia cel de-al doillea copil în vârstă de un an şi jumătate pentru că este în pericol", spune primarul.

Coşmarul Georgianei Mădălina Ciobotaru a început când avea doar şapte luni. Mama ei, Daniela Munteanu (22 ani) a divorţat de tatăl natural al fetiţei ce locuia în comuna Boloteşti, sat Găgeşti, şi s-a mutat în comuna Cîmpuri cu un alt bărbat, Ion Neagu (36 ani).

image

Acesta a început să o bată pe micuţă încă din primele zile. A acceptat ca Daniela să îşi ţină în continuare copilul doar din cauza pensiei alimentare de 400 de lei pe care o primea de la fostul soţ.

Pedeapsă: cu mâinile pe plită

Că Georgiana era supusă la chiuri groaznice o ştiau mulţi, inclusive tatăl natural al copilei.

"Legea i-a dat fata ei. Pe mine ea nu m-a lăsat deloc să o văd. Am plecat în Italia şi apoi am auzit că ea era chinuită. Am auzit că el o punea pe Georgiana cu mâna pe plită pentru că se scăpa pe ea", ne-a spus îndurerat tatăl natural al Georgianei, Viorel Ciobotaru (33 ani).

image

Totul până duminică, când Daniela a găsit-o fără suflare pe Georgiana. Deşi era plină de vânătăi, concubinul său le-a spus poliţiştilor că micuţa a murit pentru că a căzut din pod. Abia după ce medicii legişti au finalizat necropsia, Ion Neagu a fost reţinut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă pentru omor deosebit de grav.

image

"El o bătuse şi înainte să plec eu de acasă la magazin şi mereu spunea că fata asta a mea o să moară de mâna lui pentru că este făcută cu altul. Fata nu s-a mai putut ridica de pe scaun că o durea piciorul, tot el o bătuse, şi el s-a enervat. A fost un moment de furie, că nu era mereu aşa", ne-a spus mama fetiţei.

mama fetei

Cazul i-a şocat pe procurorii care spun că nu au mai avut de-a face cu un astfel de caz.

"Noi credem că fetiţa a fost bătută cu beţe. Este vorba clar de obiecte contondente. Făptaşul a dat în continuu şi i-a provocat răni pe tot corpul", ne-a spus procurorul Paul Mihăilă.

Oamenii din Cîmpuri au rămas şocaţi de cele întâmplate însă susţin că micuţa era supusă frecvent la rele tratamente, inclusiv de mama sa.

"Şi ea o bătea pe fată cu băţul. Ea ştia că el o bate pe fetiţă. Şi eu am luat bătaie de la el o dată pentru că m-am băgat să o apăr. Eu cred că şi mama fetiţei va merge la puşcărie pentru că ştia ce i se întâmplă săracei fete. Păi fata asta avea tot praf în ea când a murit. Ficat, coaste tot. Şi şa organelle genital era neagră că fusese bătută cu băţul şi acolo pentru că se scăpa pe ea în pat săraca. Acum când a murit era tocată fata. Aşa de bătută era. Peste tot. De la un capăt la altul numai vânătăi milimetric, aşa arată corpul ei", ne-a spus Dionisia Fuică (48 ani).

I-a rupt gâtul

Din analizele medicilor reiese că fetiţa a ajuns la morgă cu gâtul şi piciorul drept rupte.

image

"Georgiana avea gâtul rupt. Probabil că el a luat-o de cap şi a trântit-o jos. Ea nu se putea ridica de pe scaun că spunea că o doare un picior. O bătuse el cu ceva timp înainte. Înainte de ziua când a murit fata a spus că o doare piciorul. "Bate tata" aşa spunea. Şi ea, mama, e vinovată că trebuia să plece de aici. Să se ducă la poliţie să spună", spune şi Aurica Neagu.

"Fetiţa era foarte prost îngrijită. La un moment dat povestea bunica ei din parea mamei că a fost la ei acolo şi că a găsit-o pe Georgiana mâncând mămăligă cu materie fecală din oliţă. Femeia a vrut să o ia la ea acasă să aibă grijă de ea dar nu a vrut el să o dea. Micuţa avea piciorul drept lovit rău. Cred că este rupt că am înţeles că a dat în ea cu un scaun cu picioare din fier", ne-au mai spus femeile din sat.

Georgiana a fost luată de la morgă de naşul ei de botez, Dumitru Munteanu (59 ani).

image

"Cum poţi tu ca mamă să nu te duci la poliţie să anunţi când vezi că el îţi ţine copilul cu mâinile pe plită. Trebuie să se facă dreptate că îngerul ăsta de fetiţă a fost ucisă", ne-a spus acesta cu lacrimi în ochi.


Micuţa va fi înmormântată astăzi în satul Găgeşti, comuna Boloteşti unde locuiesc tatăl ei natural şi naşii de botez.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite