O familie din Dumbrăveni aşteaptă Crăciunul sub povara unui dublu blestem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Pârvu la Crucea Roşie
Familia Pârvu la Crucea Roşie

Un cuplu din Dumbrăveni, ai cărui copii sunt foarte grav bolnavi, a ajuns să întindă mâna pentru puţin ajutor în toiul iernii. Din veniturile familiei, de aproape 1.000 de lei lunar, mai mult de jumătate din bani se duc pe tratamentul uneia dintre fetiţe, care suferă de o maladie ereditară a sângelui.

Corina şi Şerban Pârvu, din comuna Dumbrăveni, au ajuns la capătul posibilităţilor de a se mai putea întreţine.

Cu doi copii grav bolnavi şi lipsiţi de toate cele de trebuinţă, cei doi soţi s-au înfăţişat ieri la filiala de Cruce Roşie Vrancea pentru a solicita un cât de mic ajutor, în speranţa că sărbătorile nu îi vor găsi în colaps.

Asta pentru că indemnizaţiile pe care le primesc de pe urma celor două fetiţe bolnave sunt prea mici pentru nevoile reale.

„Primesc 460 de lei pe lună, iar soţia obţine 450 de lei indemnizaţie pentru creşterea copilului. Din banii ăştia plătim 600 de lei pentru tratamentul celei mici, bazat pe plante medicinale, cum ne-au recomandat medicii", completează Şerban, care, după ce a fost diponibilizat de la Laminorul, a devenit asistent personal al fiicei sale paralizate.

„Am fetiţa cea mare, de nouă ani, care stă la pat, cu paralizie spastică de când avea trei luni. Cea mică, de patru ani, are talasemie majoră (n.r. anemie ereditară datorată persistenţei hemoglobinei în sânge) şi din trei în trei săptămâni mergem la Bucureşti, la Spitalul Fundeni, unde i se face transfer de sânge. Nu mai facem faţă, ne-a fost şi ruşine să venim aici, dar nu mai aveam încotro", se plânge Corina Pârvu.

Din păcate, pentru talasemia pe care mezina familiei a moştenit-o nu se acordă tratament gratuit, singura terapie posibilă, respectiv transfuziile de sânge, fiind cea practicată în centrele universitare.

Alimente de sărbători

Situaţia familiei Pârvu este cunoscută edililor comunei, care ne-au confirmat greutăţile prin care trec cei patru membri.

„Sunt într-adevăr o situaţie disperată. Sunt oameni deosebiţi, i-am mai ajutat şi noi, dar la nivelul comunei mai avem şi alte cazuri. Chiar merită sprijiniţi de oameni cu suflet", ne-a declarat primarul comunei Dumbrăveni, Ionel Strâmbei.

Cei de la Crucea Roşie Vrancea au adunat deja toate datele despre familia Pârvu şi spun că îi vor face o vizită acasă înainte de sărbători.

„Am înţeles că au nevoie de pamperşi pentru fata cea mare, care stă la pat. Pe lângă asta, pregătim un pachet de alimente ca să simtă cum trebuie aceste sărbători", ne-a declarat Carmen Stoica, de la Crucea Roşie.

Cât despre Moş Crăciun, mama copiilor ne-a spus doar atât: „I-am scris şi-l aşteptăm să vină".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite