O constănţeancă a susţinut la DNA că altcineva a votat în locui ei la Referendum în localitatea Lepşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii anchetează votul de la Referendum
Procurorii anchetează votul de la Referendum

Aproape 50 de persoane au fost audiate azi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Constanţa privind participarea la Referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Persoanele audiate sunt din Constanţa şi Tulcea, iar semnătura lor apare pe listele de vot din localitatea Lepşa, judeţul Vrancea, unde prezenţa la vot a fost de 250%.

Potrivit presei constănţene, una dintre persoanele audiate, o femeie, a declarat la ieşirea de la audieri că are o locuinţă de vacanţă la Lepşa, că şi-a petrecut acolo vacanţa, dar că nu a votat la referendum, femeia bănuind că altcineva a votat în locul ei

Pe data de 22 august procurorii DNA au descins la Lepşa pentru a investiga cum a fost posibil ca la Referendum să fie o prezenţă la vot de 250%.
Procurorii au bătut la porţile mai multor localnici şi au stat de vorbă cu ei, dar s-au întâlnit şi cu autorităţile locale.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean, la secţia din Lepşa au votat peste 1200 de persoane, în condiţiile în care în listele permanente figurau doar 347 de votanţi.
Restul de votanţi, respectiv 870, au votat pe liste suplimentare, spunând membrilor secţiei de votare că sunt turişti.

De altfel, în ziua votului, preşedinta BEJ Vrancea a decis să suplimenteze la secţia cu pricina numărul buletinelor de vot, cu încă 900, după ce buletinele repartizate de la început s-au epuizat până la ora 12.00.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite