O bătrână a murit iar alta s-a intoxicat cu monoxid de carbon într-un incendiu produs la o casă din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa unde a avut loc incendiul
Casa unde a avut loc incendiul

Potrivit proprietarului casei, incendiul s-a produs de la o lumânare folosită drept sursă de lumină de către cele două bătrâne, în vârstă de 81, respectiv 87 de ani, adepte ale unui cult neoprotestant.

Cele două bătrâne locuiau de mai mulţi ani într-un imobil de pe strada Timotei Cipariu, care aparţine fostului consilier local Gheorghe Gadjinschi.

Acesta ne-a povestit că locuinţa nu era racordată la energie electrică din cauză că bătrânele erau adepte ale unui cult neoprotestant, care le interzice folosirea echipamentelor electrice şi electronice.

„Foloseau lumânările drept sursă de lumină şi am înţeles că stăteau la masă când s-a întâmplat evenimentul, într-o cameră alăturată aceleia unde s-a produs incendiul. S-au intoxicat cu monoxid de carbon şi nu au mai putut să iasă afară. Chiar astăzi le-am făcut cumpărături şi am trecut pe la ele", ne-a declarat proprietarul casei, Gheorghe Gadjinschi.

Gheorghe Gadjinschi, proprietarul casei

CLICK aici pentru imagini

La faţa locului au venit imediat atât pompierii, cât şi un echipaj de la ambulanţă care le-a preluat pe cele două bătrâne pentru a le duce la spital. Din nefericire, una dintre femei, Olguţa Oatu, în vârstă de 87 de ani a decedat în ambulanţă.

„Se afla în stop cardio-respirator, am încercat să o resuscităm, dar nu a mai putut fi salvată. Cealaltă bătrână, Valeria Grigoriu, se află la urgenţe, după ce s-a reuşit echilibrarea sa", ne-a declarat medicul Simona Ionescu, de la Serviciul de Ambulanţă Vrancea.

Pompierii spun că au avut parte de o intervenţie dificilă, nu din cauza focului, ci a fumului intens propagat de la arderea mocnită a mai multor obiecte de mobilier din casă.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite