O aplicaţie adresată rromilor i-a adus Consiliului Judeţean Vrancea un premiu într-o competiţie europeană de proiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Consiliului Judeţean Vrancea, "Identitatea ta - o şansă pentru drepturi egale", a fost desemnat câştigător al competiţiei "European Social Innovation".

Concursul a fost iniţiat de Reţeaua Euclid, cu suportul Comisiei Europene, Consiliul Judeţean Vrancea fiind singurul aplicant din România selectat de organizatori.

Aplicaţia s-a adresat rromilor din judeţul Vrancea care nu au acte de identitate şi de stare civilă, fiind declarat proiect de succes în cadrul programului, datorita rezultatelor obţinute în implementare de echipa de management.

"În cadrul „European Social Innovation" au fost depuse peste 100 de aplicaţii, din 23 de ţări europene, care au vizat teme precum îmbătrânirea, ocuparea forţei de muncă, schimbările climatice, incluziunea sociala, redresarea economică. Dintre acestea au fost selectate 10 proiecte, considerate a fi exemple de succes în domeniul inovaţiei sociale", se arată într-un comunicat de presă al onsiliului Judeţean Vrancea.

Premiul constă în prezentarea pe larg a aplicaţiilor selecţionate în cadrul unor publicaţii oficiale ale Comisiei Europene şi în participarea reprezentanţilor instituţiilor câştigătoare la un eveniment ce va fi organizat în cadrul Social Innovation Park din Bilbao, Spania, cel mai mare parc inovativ în domeniul social din Europa.

De asemenea, proiectele vor fi folosite de Comisia Europeană ca exemple de bună practică în dezbaterile viitoare privind inovarea socială în Uniunea Europeană.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite