Numirea lui Marius Poll ca director la Colegiul „Al. I. Cuza” s-a făcut ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii consiliului de administraţie al colegiului focşănean au făcut o solicitare Inspectoratului Şcolar Vrancea în calitate de avertizori de interes public, cerând anularea deciziei de numire a lui Marius Poll în funcţia de director.

Potrivit semnatarilor sesizării spun că hotărârea ISJ de numire a lui Marius Pol în funcţia de director la CN „Al. I. Cuza" încalcă normele legale.

„Decizia consiliului de administraţie al ISJ Vrancea prin care s-a decis demiterea doamnei directoare Alina Măiereanu încalcă Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, care la art. 31, unde se precizează: Consiliul de administraţie acordă avizul consultativ pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct, aviz care nu a fost solicitat în cazul de faţă", se arată în solicitarea trimisă ISJ Vrancea.

Potrivit iniţiatorilor sesizării, ISJ nu a adus la cunoştinţa membrilor consiliului de administraţie motivele în baza cărora a fost demisă directoarea Măiereanu, în condiţiile în care aceasta a luat calificativul FB.

Sesizarea este semnată printre alţii de profesoarele Gabriela Obodariu, Maria Pleş, Elena Vişinescu, Mariana Huţanu, prof. Adrian Canae dar şi de Elena Simiz, membru în consiliul de administaţie al Colegiului Cuza din partea părinţilor.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite