Numeroşi vrânceni ajunşi la vârsta a doua dau Bacul pentru a-şi putea găsi o slujbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat le-a dat mari emoţii candidaţilor trecuţi de prima tinereţe care, deşi nu s-ar fi „aventurat" în a susţine o astfel de testare complexă, şi-au luat inima în dinţi cu gândul că se vor putea adapta cerinţelor pieţei muncii.

Tatiana Fieraru este o vrânceancă de 32 de ani, din Adjud, care a absolvit liceul în urmă cu 14 ani, însă nu a reuşit să dea Bacul până în acest an.

„După ce am terminat liceul nu am mai învăţat şi pentru Bac. Eram copilă şi am zis că nu-mi este aşa de utilă diploma. De-abia când am început să-mi caut un loc de muncă mai bun mi-am dat seama de ce greşeală am făcut. Mereu întâmpinam probleme la angajare aşa că anul ăsta am luat decizia de a susţine examenul. În vară l-am picat la română şi la matematică şi sper ca acum să am mai mult noroc, deşi mi s-a părut foarte greu", spune candidata.

Şi Tudorel Lăcătuşu, absolvent al seralului a dat examenul, mai mult „mânat" de angajatorii care i-au dat negaţie în nenumărate rânduri.

„Ori de cât ori mă duceam la un interviu îmi cerea diploma de bacalaureat. Aşa că mi-am terminat liceul că şi de ăsta mă lăsasem şi m-am apucat de învăţat pentru Bac. În vară nu l-am luat, acum poate trec, chiar dacă a fost greu", spune bărbatul de 42 de ani.

Subiecte grele şi pentru liceeni

Cu toate că au recapitulat materia şi au făcut exerciţii la clasă, liceenii nu s-au dovedit a fi foarte pregătiţi nici în cea de-a doua sesiune.

„Am picat proba la română scris în vară, iar acum nici nu mă aşteptam să nu fac măcar de un şapte. Însă a fost foarte greu şi cred că n-o să trec. O să fiu nevoită să repet examenul anul viitor", spune dezamăgită Nina Săftoiu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite